Gerhardsson om Seger: "Oroar mig inte"

Gerhardsson om Seger: "Oroar mig inte"

Caroline Seger går en kamp mot klockan för att bli spelklar till fotbolls-VM. Arkivbild.

Adam Ihse/TT
Caroline Seger går en hård kamp mot klockan för att bli spelklar till fotbolls-VM. Om veteranens skadesituation stör förbundskapten Peter Gerhardsson?
Nja.
– Så länge det finns hopp är jag lugn, säger han.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

38-åriga Caroline Seger har varit tungt skadedrabbad den senaste tiden. En hälseneoperation höll henne borta från spel under en längre period och när hon väl gjorde comeback hann det inte gå lång tid innan olyckan var framme igen. I träningslandskampen mot Norge för ett par veckor sedan (3–3) tvingades hon halta av planen redan efter tio minuters spel med smärtor i vaden.

"Finns hopp"

Klubblaget Rosengård har kommunicerat att Seger väntas bli borta i omkring åtta veckor – och om omkring åtta veckor, den 13 juni, tas VM-truppen ut. Frågan är om mittfältsveteranen hinner tillbaka i tid för att ta en plats i mästerskapet i Australien och Nya Zeeland.

Förbundskapten Peter Gerhardsson säger sig inte ha något svar.

– Jag funderar inte så mycket på det egentligen, säger han till TT.

– Och det är ingenting som oroar mig. Jag kan inte gå runt att tänka på det. Vi får se hur det blir, men så länge det finns hopp är jag lugn.

Lindahl med i racet

En annan landslagsveteran som har skadebekymmer är Hedvig Lindahl. Den 39-åriga målvakten är inte längre förstavalet i Blågult, men hon är likväl aktuell för en plats i truppen. En knäskada kan dock komma att stoppa henne.

Lindahl skadade menisken under en träning i förra veckan och kommer att opereras inom kort.

– Hon är med och tävlar om en plats i VM-truppen, så är det. Sedan får vi se hur det blir med hennes skada, säger Gerhardsson, som inte vill utnämna någon av de VM-aktuella målvakterna, främst Jennifer Falk och Zecira Musovic, till det givna förstavalet.

– I klubblag är det ofta så att man har en given förstamålvakt och en andramålvakt. Men så är det inte i vårt landslag. Jag vill inte ha en uttalad förstamålvakt, säger han.

FRÅN FÖRSTASIDAN