Frölundas smäll – Borgman avstängd tre matcher

Frölundas smäll – Borgman avstängd tre matcher

Andreas Borgman lämnar isen efter att ha tilldömts matchstraff i en första SM-kvartsfinalen mot Färjestad. Frölundabacken stängs nu av i ytterligare tre matcher.

Tommy Pedersen/TT
Frölunda förlorade den första SM-kvartsfinalen i ishockey mot Färjestad. Dagen efter kom nästa smäll.
Backen Andreas Borgman stängs av i tre matcher.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Det var i slutet av den andra perioden av fredagens match som Borgman utdelade en knätackling mot Färjestads Victor Ejdsell. Frölundabacken tilldömdes matchstraff och anmäldes sedan till Svenska ishockeyförbundets disciplinnämnd.

På lördagen meddelade disciplinnämnden sitt beslut: tre matchers avstängning.

Det hårda straffet kommer av att tacklingen bedöms som vårdslös och innebär skaderisk, samt att Borgman så sent som i november gjorde sig skyldig till en liknande förseelse.

"Det är enligt disciplinnämnden utrett att Andreas Borgman gjort sig skyldig till kneeing på sätt som redovisas i anmälan. Han går brett med benen och leder in i tacklingen med sitt högra ben och träffar knä mot knä. Förseelsen är bestraffningsbar och bör leda till en avstängning i enlighet med beslutet ovan", skriver disciplinnämnden om beslutet.

Andreas Borgman får även böta 39 531 kronor.

Färjestad vann den första SM-kvartsfinalen i bäst av sju med 3–2 på hemmaplan. Nästa match i serien spelas i Göteborg på söndagen.

FRÅN FÖRSTASIDAN