sportsnackisar

Hotfull man gripen vid Friends Arena – mitt under landslagets samling

Friends.

Avspärrningar vid Friends arena i Solna där landslaget tränade i dag.

FOTO: Elvira Knudsen/TT
Friends arena i Solna har spärrats av samtidigt som fotbollsherrarnas samling pågår inne på arenan.
Enligt polisen har en hotfull man tagit sig in på arenan.
Man misstänker att mannen haft med sig väskor med farligt innehåll.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Zlatan om kritiserade Qatar-VM: ”Allt var 10 poäng”
0:53

Efter reklamen: Zlatan om kritiserade Qatar-VM: ”Allt var 10 poäng”

(0:53)

Slå på ljud

Det var under fotbollslandslagets samling under onsdagen som en obehörig man tog sig in på arenan.

– Mannen har lyckats ta sig väldigt långt in i arenan, trots att han inte ska vara där. Mannen har sagt saker som fått oss att reagera, säger Daniel Wikdahl, presstalesperson vid polisen, till tidningen.

Enligt polisen uppträdde mannen hotfullt och hade med sig väskor med misstänkta föremål.

Ingen släpps för tillfället in i eller ut från arenan och polisen har spärrat av ett större område runt en av ingångarna.

Säkerhetsansvarig bekräftar

Martin Fredman, säkerhetsansvarig på Svenska fotbollförbundet, bekräftar att en person har fastnat i säkerhetskontrollen.

– En person uppmärksammandes som försökte ta sig in på arenan som saknade rättighet. Han har fastnat i den kontrollen som finns. Personen avviker i sitt beteende och blir lite hotfull, säger han och fortsätter:

– Det är ett polisiärt ärende nu och det undersöker eventuella föremål. Allt hos oss har fungerat. Jag har bett min personal att rapportera avvikelser och det här var definitivt en avvikelse, säger han, säger Fredman till Aftonbladet.

Den gripna mannen ska vara känd för polisen sedan tidigare, skriver Aftonbladet. Bland annat har han dömts för våldbrott mot tjänstemän och olaga intrång.

Match på fredag

Sverige tar emot Belgien på Friends arena i EM-kvalpremiären på fredag. Sedan tidigare har landslaget höjt säkerheten inför matchen med tanke på omvärldsläget.

– Det är mer ett världsläge kopplat till det som finns just nu ute i världen och också påverkar Sverige. Utifrån hur vissa har valt att uttrycka sig om Sverige som land. Nordens största evenemang under våren som samlar 50 000 personer, det behöver ta höjd för vissa åtgärder, säger Fredman till Expressen.

FOTO: Elvira Knudsen/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN