Fransk världscupvinnare anklagas för svindleri

05 jul, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Julia Simon nekar till anklagelserna. Arkivbild.Javad Parsa/NTB/TT
Det råder oro i den franska skidskyttevärlden. Regerande världscupvinnaren Julia Simon, 26, anklagas för att ha svindlat landslagskamraten, tillika OS-guldmedaljören, Justine Braisaz-Bouchet.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Anklagelserna handlar om att Simon ska ha använt sin lagkamrats kreditkort för att köpa varor online. Varuköpen uppges ha landat på, motsvarande, cirka 11 700-23 500 svenska kronor. Det skriver franska L'Equipe och RMC Sport.

Enligt uppgifterna ska bedrägeriet ha inträffat medan idrottarna tävlade på Blinkfestivalen, som avgörs på rullskidor, i norska Sandnes förra hösten.

Simon nekar till anklagelserna.

– Julia Simons ståndpunkt är tydlig. Hon bestrider anklagelserna, säger 26-åringens advokat Jean-Michel Reynaud, enligt L'Équipe.

Ärendet togs upp vid ett möte i det franska skidförbundets disciplinnämnd den 1 juni. Där beslutades att de skulle vänta med att göra något tills polisen avslutat utredningen.

– Vi sammankallade en disciplinnämnd som beslutade att invänta resultatet av brottsutredningen eftersom vi inte har möjlighet att ta reda på sanningen i det här fallet. Vi har heller inga juridiska befogenheter för utredning, enligt tidningen Le Dauphiné.

Annons

Simon deltar inte i det franska skidskyttelandslagets träningsläger just nu i Prémanon. Den officiella förklaringen är att hon är borta av "personliga skäl".

Annons