Fowler i ledning – alla svenskar borta

Fowler i ledning – alla svenskar borta

Rickie Fowler är i ledning efter att andra rundan avslutats i golfens US Open på Los Angeles Country Club.

George Walker IV/AP/TT
Andra rundan i golfens US Open blev inte så spektakulär som den första som bjöd på det lägsta varvet i tävlingens historia. Rickie Fowler, som var en av två spelare som gick första rundan på åtta under par, är i ensam ledning.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

När den andra rundan var avklarad på Los Angeles Country Club tidigt på lördagen svensk tid var det amerikanen Rickie Fowler som toppade resultatlistan efter att ha gått runt på 68 slag.

Landsmannen Wyndham Clark slog sig med sin 67-runda in på andra plats. Nordirländske Rory McIlroy, som också gick rundan på 67 slag, ligger på en delad tredjeplats tillsammans med Xander Schauffele från USA som tog sig runt på 70 slag. Schauffele ligger trots det kvar nära toppen eftersom han, liksom Fowler, gick första rundan på rekordlåga 62 slag.

Den 34-årige ledaren Rickie Fowler kvalificerade sig inte till US Open förra året efter att ha fallit till 173:e plats i världsrankingen, rapporterar BBC.

– Jag leder, men vi har bara kommit halvvägs. Det känns fint att leda men det betyder ingenting just nu, sade han efter rundan och fortsatte:

– Jag ser fram mot att fortsätta utmana mig själv och gå ut och försöka att göra det bästa jag kan.

Den andra rundan blev också den sista för alla svenskarna i tävlingen. Ingen av dem klarade "cutten" och tog sig vidare till fortsatt spel.

Närmast att gå vidare var Vincent Norrman och Alex Norén som slutade på totalt tre över par. Gränsen för cutten var två över.

FRÅN FÖRSTASIDAN