Fotbollsstjärna åtalas för kokainsmuggling

30 maj, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se.jpg?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Quincy Promes, med bollen, åtalas för kokainsmuggling. Arkivbild.
Quincy Promes spelade sin senaste landskamp för Nederländerna sommaren 2021.
Eller snarare sista.
Anfallaren står anklagad för att ha knivhuggit sin kusin och det stannar inte där. Nu riskerar han åtal även för att ha smugglat kokain.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Promes, 31, anklagas för att tillsammans med en jämnårig landsman ha fört in hundratals kilo kokain via hamnen i Antwerpen, Belgien. Brotten ska ha begåtts i januari 2020.

Ett förberedande förhör är planerat till den 5 juni, men anfallaren kommer inte att vara på plats. Promes befinner sig i Ryssland, där han sedan 2021 spelar för Spartak Moskva.

I mars yrkade en åklagare på två års fängelse för mordförsök och grov misshandel sedan Promes knivhuggit sin kusin i juli 2020. Det gick dock inte att slå fast att Promes avsikt var att döda kusinen.

Offret ska ha blivit knivhuggen i knät flera gånger och drabbades av allvarliga skador. Motivet bakom attacken är inte känt men det kan handla om ett par smycken som ska ha stulits från Quincy Promes faster.

Vid tidpunkten för den grova misshandeln spelade Quincy Promes för Ajax. Han återvände sedan till Spartak Moskva, som han även tillhörde åren 2014–2018.

Promes spelade 50 landskamper för Nederländerna.

Annons