Forsberg efter 1–1 mot City: "Vill slå ut dem"

Forsberg efter 1–1 mot City: "Vill slå ut dem"

Manchester Citys Bernardo Silva i en duell med RB Leipzigs Emil Forsberg.

Andreas Gora/AP/TT
En engelsk jätte gästade Emil Forsbergs hemmaborg.
Det var skakigt i första halvlek, men svenskens RB Leipzig spelade upp sig i andra och fixade 1–1 mot Manchester City i den första Champions League-åttondelsfinalen.
– Vi vill slå ut dem, säger Forsberg i C More.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Respekt, var ett av de första orden som Forsberg yttrade efter det oavgjorda mötet i Tyskland.

För mycket respekt.

City var det klart bättre laget i den första halvleken och gick inte helt orättvist ut till halvtid med en 1–0-ledning efter mål av Riyad Mahrez.

Leipzigs Xaver Schlager slog en passning helt utan adress varpå engelsmännen högg direkt innan bollen till slut hittade fram till Mahrez som skickade in matchens första mål strax innanför straffområdet efter 27 minuters spel.

"För passiva"

– Vi sade innan matchen att vi ska vara modiga, men vi går ut och ger dem alldeles för mycket respekt. City är ett fantastiskt lag, men vi var för passiva, kom inte upp i press, gav dem för mycket boll – det kan du inte göra i sådana här matcher. Det är viktigt att du har mod och kliver fram och det gjorde vi mycket bättre i andra halvlek, säger Forsberg.

Och bättre blev det.

Leipzig höjde sig rejält i den andra halvleken och kvitteringen kom med 20 minuter kvar av ordinarie tid.

Lukaku hjälte

En kort slagen hörna renderade i ett inlägg mot straffområdet. Väl där mötte den kroatiske mittbacken Josko Gvardiol bollen med både häng och kraft och nickade in 1–1 – slutresultatet – framför en jublande hemmapublik.

Returmötet spelas i Manchester den 14 mars.

– Det var viktigt för oss själva att visa att vi är ett bra fotbollslag, det lever inför returen. Vi har allt att vinna. Vi åker dit och vi vill slå ut dem, säger Forsberg som blev utbytt ett par minuter före kvitteringen.

I onsdagskvällens andra åttondelsfinal vann Inter med 1–0 hemma mot Porto – men det satt långt inne. Avgörandet kom med fyra minuter kvar av ordinarie tid genom Romelu Lukaku.

Returmötet mellan Inter och Porto spelas även det den 14 mars.

FRÅN FÖRSTASIDAN