Förre "Bajen"-tränaren tillbaka efter misshandeln

16 jun, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Gregg Berhalter lämnade som USA:s förbundskapten vid årsskiftet men kan nu vara på väg tillbaka igen. Arkivbild.Ebrahim Noroozi/AP/TT
Förre Hammarbytränaren Gregg Berhalter ser ut att återvända som förbundskapten för USA:s herrlandslag i fotboll.
Sex månader efter att ha lämnat uppdraget sedan han erkänt att han misshandlat sin fru för drygt 30 år sedan.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Berhalter, som förde USA till åttondelsfinal i VM i Qatar, fick inte sitt kontrakt förlängt vid årsskiftet. Men redan nu kan han vara på väg tillbaka till sitt tidigare jobb.

Efter USA:s storseger med 3–0 mot Mexiko i nattens semifinal i nordamerikanska Nations League kommenterade Chelseastjärnan och lagkaptenen Christian Pulisic saken.

– Jag har stöttat honom tidigare. Som ni kan se är dagens seger ett exempel på det jobb han lagt ned på laget, sade mittfältaren till reportrarna.

Under VM riktades anklagelser mot Berhalter för att han 1991 hade misshandlat sin dåvarande flickvän, numera fru. USA:s fotbollsförbund startade då en utredning kring incidenten och Berhalter erkände misshandeln.

"Det blev fysiskt och jag sparkade henne över benen. Det finns noll ursäkter för mina handlingar den natten. Det var ett skamligt ögonblick som jag fortfarande ångrar”, skrev han på Twitter.

Gregg Berhalter tränade Hammarby i superettan mellan 2011–2013.

Annons