Florida en seger från Stanley Cup-final

Florida en seger från Stanley Cup-final

Floridas målvakt Sergej Bobrovskij.

Wilfredo Lee
Florida är ett steg närmare Stanley Cup-final efter att åter ha besegrat Carolina. Sam Reinhart gjorde matchens enda mål och målvakten Sergej Bobrovskij höll nollan.
– Han är helt otrolig, säger lagkamraten Colin White.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Florida vann även det tredje mötet i semifinalserien mot Carolina i NHL-slutspelet, 1–0, och leder med 3–0 i bäst av sju matcher.

De två tidigare mötena slutade med avgörande i förlängning. Den här gången gjorde Florida 1–0 i mitten av andra perioden genom Sam Reinhart och det resultatet höll sig matchtiden ut.

Floridas målvakt Sergej Bobrovskij räddade 32 skott och höll nollan för första gången i slutspelssammanhang, totalt har han spelat 64 Stanley Cup-matcher. I grundseriematcher har han hållit tätt i 38 av 642 matcher.

– Han är helt otrolig. En så speciell spelare, en speciell kille. Han är antagligen den som jobbar hårdast i laget och det märks nu, säger Floridaforwarden Colin White efter matchen om Bobrovskij.

Carolina tog ut sin målvakt i slutminuterna för att öka chanserna till kvittering, men det lyckades inte. Nu kan semifinalserien avgöras redan natten mot torsdag, svensk tid, då lagen möts en fjärde gång.

Vinnaren möter sedan antingen Dallas eller Vegas i finalen som också avgörs i bäst av sju matcher. I den semifinalserien leder Vegas med 2–0 i matcher och nästa möte är natten mot onsdag svensk tid.

FRÅN FÖRSTASIDAN