Fenerbahce straffas – efter ramsorna

Fenerbahce straffas – efter ramsorna

Nallebjörnar regnade in i samband med Besiktas ligamatch i helgen.

AP/TT
Den turkiska storklubben Fenerbahce straffas av lokala myndigheter.
Anledningen är att deras anhängare uppmanat turkiska regeringen att avgå efter hanteringen av jordbävningskatastrofen.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

På lördag ställs Fenerbahce mot Kayserispor på bortaplan i den turkiska ligan. Nu står det klart att den turkiska storklubben får klara sig utan sina tillresta supportrar. Lokala myndigheter har valt att straffa klubben efter att dess supportrar uppmanat regeringen att avgå till följd av hanteringen av jordbävningskatastrofen i början av februari.

"20 år av lögner och fusk. Det är dags att lämna", skanderade tusentals Fenerbahce-anhängare i helgens match mot Konyaspor.

Fenerbahce kom med ett uttalande under tisdagen där man tydligt poängterade att myndigheternas agerande är "oacceptabelt" och att man bör ompröva beslutet.

Fenerbahce-supportrarna är inte de första att protestera mot regeringen. Besiktas dito drog i gång en regimkritisk ramsa som avslutades med att det regnade in nallebjörnar på planen som senare skänktes till jordbävningsoffren.

Den turkiska regeringen, och särskilt president Recep Tayyip Erdogan, har kritiserats för att ha agerat för långsamt och inte tillräckligt efter jordbävningen.

FRÅN FÖRSTASIDAN