TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Elfsborg vände toppmötet – ny tvåa bakom MFF

22 maj, 2023
TT Nyheter
Norrköpings Arnór Sigurdsson och Elfsborgs Noah Söderberg i duell under det allsvenska toppmötet.
Sjunde raka segern och ny tvåa bakom Malmö FF.
Elfsborg imponerar.
Allsvenskans just nu hetaste lag vände och vann – 0–1 blev 2–1 – i kvällens toppmöte med IFK Norrköping.
– Vi satte full fart i andra halvlek. Det kändes som om Norrköping inte hängde med, säger Jeppe Okkels.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Elfsborgs fina start på säsongen och urstarka form har imponerat på många, i synnerhet under det täta matchandet i maj.

Ett nytt styrkebesked demonstrerades på Parken i Norrköping, där islänningen Arnór Sigurdsson länge såg ut att i stället föra hemmalaget upp som tabelltvåa bakom hittills suveräna Malmö FF.

Men två mål under slutkvarten visade på nytt att Jimmy Thelins manskap blir att räkna med den här säsongen.

Det stora testet för Elfsborg kommer redan på söndag – hemma mot Malmö FF.

Frispark gav mål

Ett isländskt samarbete mynnade ut i Norrköpings ledningsmål efter 29 minuter. Arnór Sigurdsson slog en inåtskruvad, flack frispark mot första stolpen. Arnór Traustason nådde inte bollen, men skymde landsmannen Hakon Valdimarsson i Elfsborgs mål.

Valdimarsson hann inte ned till sitt bortre hörn för att styra undan bollen.

– Vi gjorde samma sak mot IFK Göteborg i cupen. Vi har jobbat på det under träningarna, nu visade vi det under match också. Vi gjorde samma sak mot Göteborg i cupen.

Annons

– Det är roligt, säger Sigurdsson till Discovery+.

Islänningen, sedd som en av allsvenskans främsta spelare, är på lån från CSKA Moskva fram till den 30 juni. Ett dagsfärskt Fifa-beslut öppnar för att han och klubben kan förlänga avtalet i upp till ett år.

Norrköping har länge uttryckt en önskan att behålla Sigurdsson så länge det är möjligt.

Vände i andra

Redan efter 13 minuter tvingades Elfsborgs Emmanuel Boateng kliva av med en lårskada. In kom Noah Söderberg – bara för att kliva av för Ahmed Qasem lagom till andra halvlek.

Ett rent taktiskt byte, enligt tränare Thelin.

Nästa byte, det tredje, var nödvändigt. Sveinn Gudjohnsen fick en rejäl smäll, linkade ut och ersattes av Per Frick, tillbaka efter skada.

Det påverkade inte forceringen i jakten på en kvittering. Elfsborg öste på ordentligt, skapade en mängd möjligheter men Norrköpings försvar i allmänhet och målvakt Jansson i synnerhet höll länge emot.

Annons

Välförtjänt kom 1–1, sedan Jeppe Okkels snappat upp en halvdan utboxning av Jansson.

– Det var bara att smälla till bollen hårt som möjligt innan han (Jansson) kom på benen igen, säger Okkels till Discovery +.

Självmål avgjorde

I 84:e minuten ledde en hörna till att Arnór Traustason råkade stöta bollen i eget mål.

– Otroligt skönt. Jag tycker absolut att vi är det bättre laget och värda att ta alla tre poängen till Borås, säger Jeppe Okkels.

Kalmar FF är ny tabellsexa tack vare Noah Shamoun. Hans mål i Smålandsderbyt borta mot IFK Värnamo stod sig som matchens enda.