Efter domarkritiken: Klopp bötfälls och stängs av

Efter domarkritiken: Klopp bötfälls och stängs av

Nu står det klart att Liverpools tyske tränare Jürgen Klopp stängs av. Arkivbild.

Manu Fernandez/AP/TT
Liverpools tränare Jürgen Klopp stängs av i två matcher efter att kritiserat domaren Paul Tierney.
Tysken tvingas även böta en knapp miljon svenska kronor.
Det meddelar det engelska fotbollsförbundet (FA) på sin webbplats.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Den första matchen av avstängningen gäller Liverpools match mot Aston Villa på lördag. Den andra matchen är villkorlig och träder i kraft om Klopp "begår ytterligare brott mot FA:s Regel E3." Detta gäller fram till slutet av säsongen 2023/24.

Klopp fick gult kort i slutminuterna av 4–3-segern mot Tottenham i slutet av april, efter att han firat segermålet framför fjärdedomaren. Efter matchen sade Klopp att han inte accepterade huvuddomaren Paul Tierneys uppträdande i samband med händelsen.

"Jürgen Klopp har erkänt att hans kommentarer angående domaren under intervjun efter matchen utgör olämpligt beteende eftersom de antyder partiskhet, ifrågasätter domarens integritet samt är personliga, stötande och ger spelet ett dåligt rykte", skriver FA på sin webbplats.

– Det han sade till mig var inte okej. Det (firandet) var hur jag kände i det ögonblicket eftersom Paul Tierney dömer våra matcher. Jag är mycket säker på att han inte gör det avsiktligt men vi har en historia – det kan jag inte förneka, sade tysken.

FRÅN FÖRSTASIDAN