Efter dödsolyckan: Cardiff måste betala

30 jun, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se.jpg?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Fifa, det internationella fotbollsförbundet, har beordrat walesiska Cardiff att betala motsvarande drygt 129 miljoner kronor till den franska ligaklubben Nantes. Arkivbild.
Fifa, det internationella fotbollsförbundet, har beordrat Cardiff att betala motsvarande drygt 129 miljoner kronor till den franska ligaklubben Nantes. Detta uppger Nantes advokater, enligt nyhetsbyrån AFP.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

– FC Nantes är mycket nöjda. Klubbens rättigheter har bekräftats. Man hoppas att Cardiff City FC efter fyra år av förfaranden äntligen kommer att respektera sina finansiella åtaganden och stoppa sina obevekliga rättstvister, säger advokaterna Jerome Marsaudon och Louis-Marie Absil till AFP.

Summan den walesiska klubben åläggs att betala är det som fortfarande återstår av övergångssumman för anfallaren Emiliano Sala.

Sala avled i en flygolycka när han skulle flyga mellan Nantes och Cardiff 21 januari 2019. Olyckan inträffade två dagar efter att han hade skrivit på för Cardiff, som på den tiden spelade i Premier League.

Flygplanet hittades senare på botten av den engelska kanalen.

Cardiff degraderades från Premier League 2019. Klubben har under de senaste fyra åren insisterat på att Salas övergång inte hade slutförts vid tidpunkten för hans olycka och att de således inte har någon betalningsskyldighet till Nantes.

Annons

I maj väckte Cardiff ett motkrav gentemot Nantes i Frankrike på drygt 1 miljard kronor. Handelsdomstolen i Nantes uppgav förra veckan att en utfrågning om fallet förmodligen kommer att hållas under andra kvartalet 2024.

Annons