TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Effektivt Modo vann igen: "Vi har tur"

03 apr, 2023
TT Nyheter
Josh Dickinson (23) och hans Modo kunde jubla efter andra raka segern över Mora. Arkivbild.
Spelmässigt var det under all kritik – målmässigt hur spetsigt som helst.
Modo tog andra raka semifinalsegern över Mora i hockeyallsvenska slutspelet efter seger med 3–0.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Backen Josef Ingman, som sköt 3–0-målet, skrädde inte orden i C More efter två perioder:

– Det handlar inte om att det ska se så fint ut varje gång, det handlar om att göra det simpla, det tuffa och det hårda. Det funkar inte alla "lalla" där ute och tro att vi är bäst i världen. Vi har tur.

Kritiken till trots – seriesegraren Modo åker till Mora för de två kommande semifinalerna med 2–0 i matcher.

Mora dominerade spel- och chansmässigt – vann skotten med 29–17 – men Modo gjorde målen.

Backstjärnan och målsprutan David Bernhardt sköt 1–0 i slutet av första perioden och Josh Dickinson och Ingman såg till att hemmalaget ledde med 3–0 efter två perioder.

Det blev också slutresultatet.

Den tredje matchen spelas i Mora på onsdag.

I den andra semifinalserien, där Björklöven leder över Djurgården med 1–0, spelas nästa match på tisdagskvällen.