Anna Dyvik slutar – berättar själv: "Väldigt blandade känslor"

Anna Dyvik slutar – berättar själv: "Väldigt blandade känslor"

Anna Dyvik. Arkivbild.

Björn Larsson Rosvall/TT
Skidåkaren Anna Dyvik har bestämt sig.
När säsongen är över – då är även karriären över.
"Beslutet har vuxit fram det senaste åren och det är väldigt blandade känslor, så klart sorgligt", skriver hon på Instagram.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ebba Andersson om sina många nervösa toalettbesök
0:39

Efter reklamen: Ebba Andersson om sina många nervösa toalettbesök

(0:39)

Slå på ljud

Anledningen till beslutet att sluta bottnar i en krånglande rygg. Anna Dyvik skriver på Instagram att hon 2012 opererades för diskbråck och sedan dess har "kämpat för att träna och tävla på den nivån jag drömt om att vara på".

Oftast har hon det fungerat bra.

Men under de senaste åren har ryggen blivit ett större problem.

Inte varit roligt

"De senaste åren har begränsningarna träningsmässigt blivit större och min träningsvardag har faktiskt inte varit speciellt rolig", skriver hon.

"Så jag har bestämt mig för att avsluta min karriär som skidåkare efter den här säsongen. Beslutet har vuxit fram det senaste åren och det är väldigt blandade känslor, så klart sorgligt men jag är också så himla redo för nya utmaningar."

28-åriga Dyvik debuterade i världscupen 2016, med slottssprinten i Stockholm. Sedan dess har hon varit en del av landslaget – bland mycket annat har hon gjort ett VM och två OS – och allra senast körde hon Tour de Ski.

Men sedan tävlingarna i början av året har hon inte kört några flera världscuptävlingar.

"Stolt"

"Jag är stolt över min karriär även om jag kanske inte nådde alla mina största drömmar. Och jag är framför allt stolt över hur jag har kämpat och utvecklats som person, hur jag har stått upp för mig själv och gjort det jag trott på. Och att ha varit en del av svensk damskidåkning de senaste åren har varit otroligt", skriver hon

Anna Dyvik var uttagen till helgens tävlingar i Falun, sprint och distans, men har lämnat återbud på grund av ryggproblemen.

Foto: Björn Larsson Rosvall/TT

FRÅN FÖRSTASIDAN