Duplantis vinnare i Frankrike: "Klumpiga försök"

Duplantis vinnare i Frankrike: "Klumpiga försök"

Armand Duplantis vann inomhustävlingen. Arkivbild.

Fredrik Sandberg/TT
Stavhoppsstjärnan Armand Duplantis, 23, vann inomhustävlingen i franska Liévin med ett hopp på 6,01 meter.

– Jag är glad över att vara här, det var en bra tävling, säger "Mondo" i SVT.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

När de andra gjorde sitt yttersta för att klara 5,82 hade Duplantis inga problem med att klara 5,91. Där rev övriga konkurrenter ut sig en efter en. Duplantis kunde därmed säkra ännu en seger – men den här gången lät han ribban stanna på 6,01.

Det var Duplantis tredje seger på lika många tävlingar. I säsongsdebuten i Uppsala hoppade han 6,10 och för drygt en vecka sedan klarade han tävlingen i Berlin på bekväma 6,06.

Den 23-årige OS- och VM-guldmedaljören valde den här veckan att inte gå för världsrekordhöjden 6,22.

– Jag kom inte in i rytmen och gjorde ett par klumpiga försök. Men jag är glad att vara här, det är en bra tävling. Jag kommer att komma tillbaka. Jag vill slå världsrekordet och jag vet att det kommer fler chanser, säger Armand Duplantis i SVT.

Bortsett från Duplantis tävlade andra svenskar i Liévin. Längdhopparen Thobias Montler slutade tvåa med ett hopp på 8,06. Vann gjorde suveräne greken Miltiadis Tentoglou på 8,41.

Andreas Kramer blev fyra på 800 meter med tiden 1.47,97. Fransmannen Benjamin Robert vann på 1.46,78.

Publiken fick även se Lamecha Girma sätta nytt inomhusvärldsrekord på 3 000 meter. Etiopiern vann på tiden 7.23,81. Andreas Almgren hade det kämpigt och kom aldrig i mål.

FRÅN FÖRSTASIDAN