TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Dubbelseger för Red Bull i premiären

05 mar, 2023 
https://image.hant.se/image-9118290?imageId=9118290&width=1320&height=689
TT Nyheter
Red Bulls Max Verstappen vann premiären i formel 1.
Den dubble världsmästaren Max Verstappen har inlett sin jakt på en tredje totala VM-seger i formel 1 genom att för första gången ta hem Bahrains GP.
– Väldigt härligt, ett riktigt bra resultat, säger han efter säsongens första race.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Verstappen tog pole position i ett tajt kval på lördagen, och när söndagens race kom var det ingen som kunde stoppa honom. Nederländaren fick en tidig ledning som med den snabba Red Bull-bilen bara växte.

Efter de 57 varven på den knappt 5,5 kilometer långa banan stod det klart att han inleder säsongen 2023 med en seger.

– Vi hade ett bra tävlingstempo. Vi är mycket nöjda med det. Tack, hörrni. Det är precis den här starten på säsongen vi ville ha och behövde, säger Verstappen och hyllar teamet runt honom.

Bakom suveräne Verstappen var stallkompisen Sergio Perez hyfsat ohotad på andraplatsen och Fernando Alonso, som redan på fredagens träningar visade att hans Aston Martin sitter inne på ordentlig fart, knep tredjeplatsen.

Det var Alonsos 99:e pallplats i formel 1 och hans första sedan 2021.

– Det här är en underbar bil att köra. Att komma i mål och nå prispallen i årets första race är fantastiskt, säger Alonso.

För Ferrari blev det en mindre lyckad dag. Stallet spås vara det som bäst kan utmana Red Bull i konstruktörsmästerskapen, men då måste man göra bättre ifrån sig än i Bahrain. Charles Leclerc fick bryta loppet med motorproblem och Carlos Sainz hade ingen chans att försvara sig mot landsmannen Alonsos fart och slutade fyra.

– Vi är väldigt långt efter Red Bull. Vi låg tvåa vilket var det bästa vi kunde göra, men vi kunde inte få bilen att gå hela vägen, säger Leclerc.

Annons