Drömstart för Sveriges golfdamer

Drömstart för Sveriges golfdamer

Madelene Sagström slår ut på det elfte hålet.

Jeff Chiu/AP/TT
Sveriges golfdamer fick en drömstart med två av två möjliga poäng i lagtävlingen International Crown i San Francisco i natt. De två svenska paren vann sina bästbollmatcher mot England.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Madelene Sagström och Maja Stark slog Englands Liz Young och Alice Hewson, som båda fick hoppa in sent när stjärnorna Georgia Hall och Charley Hull tvingades lämna återbud.

Det andra svenska paret, bestående av Anna Nordqvist och Caroline Hedwall, slog samtidigt Bronte Law och Jodi Ewart Shadoff.

Sverige tar därmed med sig två av två möjliga poäng från tävlingens första dag.

Nordqvist och Hedwall, som har en lång historia tillsammans i såväl Solheim Cup som International Crown, tog kontrollen tidigt när Nordqvist började dagen med tre raka birdies. Efter 15 hål var matchen avgjord.

Debuterande Maja Stark backades upp av Sagström som gjorde fyra birdies och en eagle på de tio första hålen. Stark gjorde sedan birdie på hål 12 och 13. Vinsten var säkrad sedan de båda lagen gjorde par på det 14:e hålet.

– Jag var lite för ivrig i början, men som tur var spelade Madelene väldigt bra. Vi var fyra under par efter tre hål, vilket var riktigt skönt. Sedan lyckades jag komma i gång och göra några birdies på andra nio för att säkra det, säger 23-åringen efter debuten.

Sent på fredagskvällen, svensk tid, spelar svenskorna mot Kina. På lördag väntar förstaseedade USA när gruppspelet avslutas. Både Kina och USA står på en poäng efter att ha vunnit var sin match när lagen möttes på torsdagen.

De två bästa lagen i varje grupp går vidare och på söndag avgörs både semifinaler och finalen på TPC Harding Park.

FRÅN FÖRSTASIDAN