TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Djurgården vann igen: "Något man drömmer om"

28 apr, 2023
TT Nyheter
Djurgården jublar. Linus Klasen, till vänster, efter den sena kvitteringen. Nu väntar en sjunde och avgörande match på valborgsmässoafton.
1–3 i matcher har blivit 3–3.
Djurgården blåste Modo på SHL-avancemang för andra matchen i rad och nu väntar en sjunde och helt avgörande match i Örnsköldsvik på valborgsmässoafton.
– Det är en obeskrivlig känsla, något man drömmer om, säger Fredrik Forsberg, Djurgårdens förlängningshjälte i 3–2-segern.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Den hockeyallsvenska finalserien har blivit ett osannolikt drama – det här var fjärde matchen som avgjordes i förlängning – och nu blir det en avgörande match på valborgsmässoafton.

Fredrik Forsberg, Djurgårdens egen "Foppa", styrde in det avgörande målet efter 1.59 av den femte perioden.

Hovet kokade och hemmaspelarna firade med publiken som om laget hade säkrat en SHL-comeback.

– Fantastiskt. De har gjort så otroligt mycket för oss hela säsongen så skönt att vi bjuder tillbaka lite också, säger Forsberg.

"Ser trötta ut"

Modo pallade inte för trycket på hemmaplan i onsdags då man hade chansen att avgöra finalserien och ta det där efterlängtade steget tillbaka till SHL.

Nu missade man en ny chans och matchvinnaren tycker att det är fördel Djurgården nu.

– Vi har vunnit två raka matcher och det är 3–3 i matcher. De hade 3–1 och jag tycker de ser lite tröttare ut än vi gör, säger Forsberg.

Stärkta av segern i onsdags var det Djurgården som satte tonen och tog ledningen.

Annons

Lagkaptenen Marcus Krüger, som fick utgå skadad i tredje perioden senast, spelade sporadiskt och styrde in 1–0 sedan han fått pucken på sig när Linus Klasen sköt.

"En jäkla styrka"

Modo var lika blekt i öppningsperioden som i onsdags, men kom tillbaka starkt i andra perioden.

Kvitteringen kom i lagets andra numerära överläge i matchen genom Theodor Niederbach som pricksköt kvitteringen.

När sedan Mikkel Aagaard sköt 2–1 i numerärt överläge mitt i den tredje perioden var Modo i SHL.

Men Djurgården plockade ut målvakten och med sex utespelare kunde Linus Klasen kvittera med 1.46 kvar av den tredje perioden.