TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Djurgården kvitterade – vann efter förlängning

18 apr, 2023
TT Nyheter
Daniel Brodin avgjorde den andra hockeyallsvenska finalen. Arkivbild.
Djurgården vann den andra hockeyallsvenska finalen, efter förlängning, på bortaplan med 3–2 och kvitterade serien till 1–1 i bäst av sju matcher.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Daniel Brodin avgjorde i powerplay-spel 5.34 in i fjärde perioden.

– Fantastiskt skönt. Det var en krigarmatch. Det var skönt att få powerplay och få sätta dit den, säger Brodin till C More.

Efter den första matchen, som även den avgjordes efter förlängning, var Djurgårdens tränare Johan Garpenlöv kritisk till domarna som gav Modo många fler numerära överlägen.

Även i den andra matchen fick Djurgården många fler utvisningar. Men efter att ha avgjort i numerärt överläge snackade inte Garpenlöv längre om lagets många utvisningar.

– Jag är jätteglad att vi vinner matchen och visar bra karaktär att till slut kunna göra sista målet, säger han till C More.

Djurgården var 1 minut och 55 sekunder från att avgöra den andra hockeyallsvenska finalmatchen mot Modo under ordinarie tid. Men då kvitterade Modo till 2–2, Josh Dickinson, och tog matchen till förlängning.

Bortalaget gick till en 2–0-ledning efter mål av Lukas Vejdemo i andra perioden och Jonathan Lekkerimäki i början av tredje perioden.

Några minuter senare reducerade Modo genom mål av Sebastian Ohlsson, spelaren som avgjorde den första matchen på övertid.

Med 1.55 minuter kvar av matchen tog Modo ut målvakten Kristers Gudlevskis. Det gav utdelning direkt. Bara 17 sekunder senare satte Dickinson 2–2-målet.

Även den första matchen avgjordes efter förlängning.