Discovery svarar på Stahre-kritik: "Känsligt ämne"

Discovery svarar på Stahre-kritik: "Känsligt ämne"

Mikael Stahre är numera expert i Discovery.

Björn Larsson Rosvall/TT
Förre Blåvitt-tränaren Mikael Stahre stod i studion när IFK Göteborg tog emot Malmö FF.
Märkligt, tyckte Sebastian Eriksson.
Nu svarar Discovery på kritiken.
– Det är klart att IFK Göteborg är ett känsligt ämne med tanke på att det inte har gått så lång tid sedan han lämnade, säger Pär Andersson, fotbollschef på tv-bolaget.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Efter IFK Göteborgs förlust mot Malmö FF (0–1) var Blåvittspelaren Sebastian Eriksson kritisk till att Mikael Stahre var expert i Discovery.

– Jag fick höra om det efter en stund. Då reflekterade jag lite över det nu snabbt efter matchen. När jag har tänkt på det... jag trodde inte att han skulle vara på våra matcher faktiskt. Men han verkar skita i det, sade Eriksson till Aftonbladet.

Svarar på kritiken

Sändande tv-bolaget Discovery tog in Stahre som expert kort efter att han hade fått sparken som tränare för "Blåvitt" i början av mars.

Pär Andersson, fotbollschef på Discovery, förstår Sebastian Erikssons frustration.

– Jag räknar med att "Micke" kan jobba med alla lag, precis som våra andra experter. Men sedan är det klart att IFK Göteborg är ett känsligt ämne med tanke på att det inte har gått så lång tid sedan han lämnade. Men man kan inte ha en expert som inte kan uttala sig om vissa lag och framför allt lag starka lag som IFK Göteborg i allsvenskan. Förr eller senare behövde Micke prata om Göteborg så vi tyckte att det var lika bra att riva plåstret efter några omgångar.

"Micke skötte sig väldigt bra"

TT: Kommer Mikael Stahre vara expert på fler IFK-matcher?

– Micke kom in så färsk så han har inte så långt schema. Han har inga inbokade Göteborg-matcher nu.

TT: Förstår du att det kan bli en konstig situation, så som Sebastian Eriksson påpekar?

– Jag förstår att spelarna tycker att det är konstigt. Vi gör det bästa vi kan för våra tittare och för sändningen. Det är inte alltid det går ihop med hur klubbar, tränare och spelare tycker om sändningarna. Jag tycker att Micke skötte sig väldigt bra och var väldigt proffsig i går. Han var tydlig från början med vad han inte kunde säga. Det finns så klart 100 andra saker om hans tid i "Blåvitt" som han kan säga men det är klart att han inte ska stå och säga det i första matchen, säger Pär Andersson.

FRÅN FÖRSTASIDAN