TRENDAR JUST NU!Exklusivt på HäntMästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinsonSonja Livbom

Chelsea vann seriefinalen – efter Kerrs drömmål

12 mar, 2023
TT Nyheter
Sam Kerr blev matchhjälte för Chelsea. Arkivbild.
Ettan mot tvåan i Super League.
Då slog Chelsea till.
Londonklubben besegrade Manchester United med 1–0 efter Sam Kerrs drömmål.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Chelsea var klart det bättre laget inledningsvis men kom aldrig till några heta målchanser. Men i den 23:e minuten skulle målet komma.

Lauren James skickade en lång boll från egen planhalva, Sam Kerr tog emot den på bröstet och chippade vackert in ledningsmålet. Ett drömavslut från en klasspelare.

United spelade sedan upp sig och kom till ett par halvchanser, men 1–0 stod sig.

I den andra halvleken var det närmare 2–0 än 1–1. Chelsea gick för ett till mål, men förgäves. Londonklubben höll sedan undan och tog tre blytunga poäng i jakten på ännu en titel i Super League. Chelsea leder serien med 37 poäng, två ner till Manchester United och dessutom med en match mindre spelad.

Chelseas svenska landslagsstjärnor, Johanna Rytting Kaneryd, Magdalena Eriksson och Zecira Musovic inledde samtliga på bänken. Men de två förstnämnda hoppade in i den andra halvleken.