Champions League: Fördel Real Madrid och Milan

Champions League: Fördel Real Madrid och Milan

Karim Benzema gör 1–0 för Real Madrid.

Manu Fernandez/AP/TT
Frank Lampard var tillbaka på den stora scenen och fick en kram av Carlo Ancelotti.
På planen bjöd inte Real Madrid på något.
Chelsea står inför uppgiften att försöka vända kvällens 0–2-förlust hemma på Stamford Bridge i nästa vecka.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Lampard, kickad av Everton tidigare i år, gick för för någon vecka sedan i ovisshet om sin framtid som tränare.

Plötsligt var han tillbaka i rollen i Chelsea, vars tränarcirkus de senaste åren bjuder på tvära kast och en imponerande ensamble.

Lampard sparkades av Chelsea 2021, ersattes av Thomas Tuchel som i sin tur fick foten i början av den här säsongen och in klev Graham Potter. Den förre Östersundstränaren befriades från sina arbetsuppgifter för tio dagar sedan, Bruno Saltor fick tillfälligt ta över innan cirkeln slöts och Lampard välkomnades tillbaka.

– Vi har stor respekt för Real Madrid men vi kommer hit för att vinna. Vi måste tro på oss själva. Man kan inte komma till en kvartsfinal i Champions League och inte ha tro, sade Lampard till C More kort före avspark.

Fick en kram av Ancelotti

Lampard välkomnades till Santiago Bernabéu med en varm kram av Reals manager Carlo Ancelotti, som Lampard hade som spelare i Chelsea under några år.

Chelsea visade direkt prov på vilja och mod. Joao Felix kom nästan fri med Thibaut Courtois, men bröts av en försvarare innan han fick till ett avslut.

Halvvägs in i första halvlek tog Real kommandot. Kepa Arrizabalaga stoppade Vinicius Juniors volleyavslut men Karim Benzema slog in returen till 1–0 i sin 130:e CL-match för Real.

Minuten senare var Raheem Sterling ytterst nära att kvittera men Courtois fick en näve på bollen nere vid ena stolproten.

Chelseas förhoppningar om ett gott resultat reducerades när Ben Chilwell fick rött kort för tröjdragningen på Rodrygo. Med en man mer de sista 30 minuterna var det mest Real för hela slanten.

Inhopparen Marco Asensio hade varit på planen i dryga två minuter när han skickade in 2–0 mede en kvart kvar.

Fördel Milan

I det helitalienska kvartsfinalmötet är det fördel Milan efter 1–0 hemma mot Napoli.

Zlatan Ibrahimovic, just nu skadad, finns inte med i Milans trupp till Champions League. När truppen anmäldes inför åttondelsfinalerna var det fortfarande osäkert om han skulle hinna bli aktuell för spel efter förra sommarens korsbandsoperation.

Napoli hade det mesta av det bästa inledningsvis på San Siro i Milano. Khvicha Kvaratskhelia slarvade bort en riktig fin möjlighet och Piotr Zielinski tvingade Mike Maignan till en skarp parad.

Milan lyfte spelet och kort före pausen kom utdelningen. Ismaël Bennacer pricksköt in 1–0 i ena hörnet.

Simon Kjaer var på vippen att nicka in 2–0 på tilläggstid, men prickade ribban.

André Zambo Anguissa fick sin andra varning i 75:e minuten. Det gjorde inte Napolis jakt på en kvittering lättare.

Returerna spelas om en vecka.

FRÅN FÖRSTASIDAN