TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Carolina och Dallas vidare i Stanley Cup

29 apr, 2023
TT Nyheter
Carolina blev det andra laget att ta sig vidare till kvartsfinal, sedan Vegas lyckades med bedriften i fredags.
Carolina är klart för kvartsfinal i Stanley Cup, efter att ha besegrat New York Islanders i förlängning. Dallas är också vidare efter att slagit ut svensktäta Minnesota.
Linus Ullmarks Boston tvingas däremot göra upp med Florida i en sjunde avgörande match, efter nattens dramatiska åttondelsfinalmöte.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Sex minuter in i förlängningsperioden mot New York Islanders gjorde Carolinas Paul Stastny 2–1.

Målet tar laget vidare till kvartsfinalspel, där Carolina ställs antingen mot New Jersey Devils eller New York Rangers.

Carolina inledde nattens åttondelsfinalmöte i underläge, sedan Cal Clutterbuck givit Islanders ledningen med 1–0 efter drygt nio minuters spel i den första perioden.

Andra perioden blev mållös. Men i mitten av den tredje perioden kvitterade finländaren Sebastian Aho för Carolina och tog därmed matchen till förlängning.

Det målfattiga mötet bjöd trots allt på många målchanser. Dansken Frederik Andersen, som gjorde debut i slutspelet, räddade 33 skott som avlossades mot honom i Carolinamålet. Ryssen Ilja Sorokin gjorde 39 räddningar för Islanders.

Florida och Colorado kvar

Fler mål blev det när Florida vann sin måstematch mot Boston.

Med 5–5 vid 5.38 i den tredje perioden klev Floridas Eetu Luostarinen fram och kvitterade bakom svenske Bostonmålvakten Linus Ullmark. Med 28 sekunder kvar utökade Floridas Sam Reinhart genom att peta in pucken i öppen kasse.

Annons

Ullmark gjorde totalt 26 räddningar under matchen.

Boston har haft övertaget i åttondelsfinalerna, men Florida har hela tiden kommit igen och efter nattens 7–5-seger står det nu 3–3 i matcher.

Det innebär att det blir en sjunde ödesmatch i Boston på söndag där vinnaren går vidare till kvartsfinalspel.

Även Colorado lyckades hålla sig kvar för en avgörande match, i och med nattens 4–1-vinst mot Seattle. De två rivalerna gör upp om kvartsfinalplatsen i Colorado på söndag.

Tungt för Minnesotasvenskarna

Dallas sållar sig till nattens vinnare och är vidare till kvartsfinal efter att ha besegrat Minnesota med 4–1.

Svenske Minnesotamålvakten Filip Gustavsson gjorde 23 räddningar och släppte in tre mål, innan han ersattes av målvaktskollegan Marc-Andre Fleury i början av tredje perioden.

Inte heller de svenska Minnesotabackarna Jonas Brodin och John Klingberg lyckades stoppa Dallas som hade 18 skott på mål i den andra perioden, jämfört med Minnesotas fem.

Det sista Dallasmålet gjordes i öppen bur i slutet av matchen.

Gustav Nyquist noterades för en assist i samband med att Frederick Gaudreau gjorde Minnesotas enda mål.

För Dallas väntar kvartsfinalmöte mot antingen Colorado eller Seattle.