TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Carolina kopplar greppet efter målkalas

10 maj, 2023
TT Nyheter
Svenske Jesper Fast, som här gratuleras av lagkamraterna, var en av målskyttarna när Carolina gjorde fem mål under andra perioden i den fjärde kvartsfinalmatchen mot New Jersey.
Carolina har kopplat greppet om kvartsfinalserien mot New Jersey i Stanley Cup-slutspelet. I det fjärde mötet bjöd Carolina på en riktig målfest.
– Vi gjorde vad vi ville, säger stjärnan Jordan Saal efter 6–1-segern.
Carolina leder matchserien med 3–1.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

New Jersey låg under med 1–2 i matcher inför det fjärde mötet med Carolina i kvartsfinalserien i Stanley Cup-slutspelet men kom ut starkt och inledde målskyttet i matchen.

Efter knappt två minuter av matchen satte New Jerseys Jack Hughes sitt sjätte slutspelsmål och gav sitt lag ledningen med 1–0. Ledningen höll i sig ända till 18:e minuten då Martin Necas kvitterade, vilket blev startskottet för målfesten som sedan följde i andra perioden.

Fyra på fem

Under tolv minuter i andra perioden öste Carolina in fem mål. Fyra av dem gjordes inom loppet av fem minuter.

– Matchen avgjordes under fem minuter, säger Carolinas tränare Rod Brind’Amour.

Martin Necas inledde med ett mål drygt åtta minuter in i andra. Och sedan följde en strid ström av fullträffar först av Brett Pesce i tionde minuten, följd av svenske Jesper Fast som gjorde sitt fjärde slutspelsmål i tolfte minuten. Bara en minut senare nätade Brett Burns och Carolinas målkavalkad avslutades i tjugonde minuten av Jordan Martinook.

Annons

Ruff missnöjd

Carolinas kapen Jordan Staal, som noteras för två assist, var nöjd med hur laget tog sig an matchen.

– Vi gjorde vad vi vill. Det är härligt att se alla bidra och vinna kamperna, sade Staal.

Mer missnöjd med sitt lags insats var New Jerseys tränare Lindy Ruff.

– Vi hade killar som inte höll sig till matchplanen. Det är svårt att ens beskriva hur dåligt vi åkte skridskor och hur illa vi behandlade pucken, sade han efter brakförlusten.

Den tredje perioden blev mållös och matchen slutade 6–1 till Carolina som nu leder med 3–1 i matcher och kan avgöra kvartsfinalspelet när lagen möts i en femte match natten mot fredag.

I Seattle vann gästande Dallas med hela 6–3 och kvitterade därmed matchserien till 2–2. Även den matchen avgjordes i den andra perioden, då Dallas gick från 1–0 till 5–2 på kort tid.