TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

Bromé förlängningshjälte: "Något man drömt om"

03 apr, 2023 
https://image.hant.se/image-9118290?imageId=9118290&width=1320&height=689
TT Nyheter
Mathias Bromé, mitt i Örebroröran, klappas om efter förlängningsavgörandet.
Örebro tappade 0–2 till 2–2 mot Skellefteå – men vann i förlängning.
Mathias Bromé sköt segermålet som gör att Närkelaget är halvvägs till historiens första SM-final.
– Otroligt jävla skönt, säger Bromé som gjorde sin första slutspelspoäng.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Landslagsforwarden slog till redan efter 2.41 av förlängningen och skickade de flesta av 5 500 åskådare upp i sjunde himlen.

Dessförinnan hade de fått se sina favoriter tappa 2–0 till 2–2.

Nu är Örebro halvvägs till sin första SM-final i historien och leder över favoriten och grundserietvåan Skellefteå med 2–0 i matcher.

– Jag har haft en tuff start på slutspelet, men samtidigt vet jag att jobbar jag nog hårt så kommer det. Att man får avgöra en sudden är något man drömt om, säger Bromé till C More.

Inblandade i två mål

I den första semifinalen i Skellefteå i lördags stod Örebrotrion Leo Carlsson, 18, Milton Oscarson, 20, och Linus Öberg, 22, för två mål och totalt sex poäng i 5–2-segern.

I den andra matchen i Örebro var ungdomskedjan inblandad i de två första målen.

Skellefteåfödde backen Filip Berglund sköt 1–0 efter 15.36 sedan pucken ändrat riktning på motståndarbacken Arvid Lundbergs armbåge. Linus Öberg noterades för en assistpoäng.

Annons

Först såg det ut som om Oscarson var den som styrde in pucken där han stod parkerad framför Linus Söderström i Skellefteåmålet.

I stället slog Milton Oscarson till själv bara 2.35 senare när han mitt framför mål fick den perfekta passningen av Leo Carlsson och kunde skjuta 2–0.

"Gillar slutspel"

20-åringen gjorde ett mål och tre poäng på 45 grundseriematcher. I slutspelet har det blivit tre mål och fem poäng på nio matcher.

– Jag har försökt göra samma sak hela säsongen, men jag är fysisk och gillar slutspel, säger Oscarson, 198 centimeter lång och 98 kilo tung.

Örebro dominerade också i andra perioden och höll anfallsstarka Skellefteå borta från målet.

Men gästerna gick i kapp efter en stark spurt i tredje perioden.

Skellefteå fick kontakt när Tom Kühnhackl reducerade efter 4.01.

Knappt fem minuter senare var det kvitterat när Jonathan Johnsson efter ett par snabba passningar – där målvakten Linus Söderström slog den första – utnyttjade ett friläge mot hemmamålvakten Jhonas Enroth.

– Först och främst får jag en bra pass av (Rickard) Hugg, sedan vet jag att Enroth försöker läsa spelet så jag försöker göra en form av tittfint och det funkar, säger Johnsson till C More.

Det räckte till att förlänga matchen – men inte till seger.

Nu står Skellefteå i brant uppförsbacke. Enligt C More har det bara hänt tre gånger på 71 försök att ett lag vänt 0–2-underläge till seger i SM-slutspelet.

Annons