Bra lott för Sverige i hemma-VM: "Känns okej"

06 jul, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se.jpg?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Sydkoreas förbundskapten Henrik Signell och Sveriges förbundskapten Tomas Axnér under lottningen.
En okej grupp och på förhand hanterbara lag även lite längre fram i mästerskapet.
Sveriges handbollsdamer fick en bra lottning till hemma-VM senare i år, enligt landslagsstjärnan Jamina Roberts.
– Just nu känns det inte orimligt, säger hon.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Kroatien, Kina och Senegal kommer att stå för motståndet i det första gruppspelet i handbolls-VM i vinter.

En klart godkänd lottning för Sverige, enligt Jamina Roberts.

– Det är svårt att säga vilka man vill ha, men det finns ju vissa lag man inte vill ha, säger hon efter lottningen, i Göteborg på torsdagen.

– Till exempel hade jag inte velat ha Sydkorea. De är bra och spelar en speciell handboll, och det gör väl även Kina och Senegal. Så det var skönt att vi fick Kroatien som spelar lite mer normalt ur den seedningsgruppen.

Av gruppmotståndarna är Kroatien på pappret tuffast. Samtidigt har Sverige haft bra framgångar mot lagen från Balkan, påpekar förbundskapten Thomas Axnér.

Senegal kan dock överraska poängterar han.

– Senegal är ett starkt afrikanskt land, det är många som spelar i den franska ligan, säger han.

– Kina har jag ingen aning om överhuvudtaget, men Signell (Henrik Signell, förbundskapten för Sydkorea) sade att de kommer att möta dem, så vi får kolla på dem också.

Annons

Slipper stornationerna

Redan nu sneglar dock både Jamina Roberts och Thomas Axnér mot mellanrundan där troligen Montenegro och Ungern kommer att vänta.

– Det känns ändå okej. Montenegro har vi haft lite svårt för och de gjorde det bra sist. Det är två bra lag, men det känns ändå rimligt, säger Jamina Roberts.

På förhand stod det också klart att Sverige tidigast i en eventuell semifinal behöver oroa sig för stornationerna Norge eller Frankrike.

– Det var ett tag sedan. Vi har haft väldigt tuffa lottningar. Det finns fördelar med att vara arrangerande land och det har vi väl fått lite, säger Thomas Axnér.

Öppen väg?

Efter en blick på lottningen konstaterar den svenske förbundskaptenen att Sverige i kvartsfinal – om både Sverige och Danmark vinner sina mellanrundor – kan ställas mot Tyskland, Serbien eller Rumänien.

– Det är en match som vi har goda möjligheter att ta oss vidare ifrån, säger Axnér.

Annons

– Vägen ligger lite öppen, men det är några hinder vi måste hoppa över på vägen.

Även Jamina Roberts är försiktigt hoppfull inför möjligheterna att ta sig förbi kvartsfinalen och nå finalspelet i danska Herning.

– Just nu känns det inte orimligt att vi tar oss till Herning, sedan är det inte omöjligt att vi stöter på Danmark där. Men det känns okej, säger hon.

Annons