Boston i ny seger – flest i NHL:s historia

Boston i ny seger – flest i NHL:s historia

Jeremy Swayman firar segern med reservmålvakten Brandon Bussi, som kallats upp från farmarligan sedan Linus Ullmark skadat sig.

Chris Szagola/AP/TT
Boston vann sin 63:e grundseriematch för säsongen i NHL. Så många har inget annat lag vunnit i ligans historia.
– Det är väldigt speciellt, säger tremålsskytten David Pastrnak.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Det står sedan länge klart att årets gigant Boston kommer att vinna hela grundserien. Men det har inte hindrat laget från att fortsätta att ånga på i NHL, och rekord efter rekord har skrivits in i ligans historieböcker.

Philadelphia på bortaplan blev den senaste i en rad på 63 segrar den här säsongen, än fler än vad Detroit mäktade med 1995–1996 och Tampa Bay 2018–2019.

"Skrev historia"

En som firade lite extra var David Pastrnak, som med tre mål i 5–3-segern nådde 300 i NHL-karriären, och mål nummer 60 för säsongen.

– Det har varit skojigt, jag ska inte ljuga, och det har varit njutbart, speciellt med det här gänget. Vi vet vad som stod på spel, och det var speciellt att nå de här (milstolparna) i en sådan här match. Vi skrev historia i dag i världens största hockeyliga, reflekterade den 26-årige tjecken efter matchen.

Fokuserar på slutspelet

Efter att ha dominerat säsongen är Boston favoriter att få lyfta Stanley Cup. Men att vinna grundserien är en helt annan sak än vinna slutspelet, vilket Tampa Bay kan vittna om. Laget dominerade 2018–2019, men åkte ut efter fyra raka förluster mot Columbus, som knep slutspelsplatsen via wild card. Inte mycket bättre gick det för Detroit 1996, som åkte ut i andra omgången mot St Louis.

– Vi förbereder oss för slutspelet. Rekordet är så klart fantastiskt, men vi bygger för något större än NHL-rekordet, det är vårt fokus, säger Pastrnak.

Linus Ullmark har en skada i den undre delen av kroppen och vilade. Bostonburen vaktades i stället av kollegan Jeremy Swayman, som räddade 34 skott. Något sämre gick det för Felix Sandström i Philadelphias mål, som räddade 29.

FRÅN FÖRSTASIDAN