Belarusiskan backar ukrainskan: "Bra för publiken"

Belarusiskan backar ukrainskan: "Bra för publiken"

Victoria Azarenka lämnade planen till publikens burop.

Alastair Grant/AP/TT
Den ukrainska tennisstjärnan Elina Svitolina vill att Wimbledon-arrangören, All England Club, uttalar sig om varför ukrainska spelare vägrar att skaka hand med ryska och belarusiska spelare.
Nu backas hon upp av den belarusiska världstvåan Aryna Sabalenka.
– Det skulle vara bra för publiken att faktiskt veta vad som händer. Det finns en anledning till att det inte skakas hand, säger Sabalenka.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

I söndags buades belarusiskan Victoria Azarenka ut av Wimbledon-publiken. Detta efter att hon velat skaka hand med ukrainskan Elina Svitolina men fått nobben.

Ukrainska spelare vägrar att skaka hand med ryska och belarusiska spelare på grund av Rysslands anfallskrig mot Ukraina – där Belarus har varit en av Rysslands allierade.

Att Azarenka buades ut fick Svitolina av vilja se ett arrangörsuttalande om varför situationen ser ut som det gör.

– Jag vet inte om det kanske är oklart för folk, vissa människor vet inte riktigt vad som händer. Så jag tror att det vore rätt sak att göra, sade Svitolina.

Nu får Svitolina stöd av den belarusiska världstvåan Aryna Sabalenka.

– Som Elina sa, jag tror att någon måste gå ut på sociala medier och berätta att det inte kommer att skakas hand. Så att spelare inte behöver lämna tennisbanan följda av så mycket hat, säger Sabalenka och fortsätter:

– Det skulle vara bra för publiken att faktiskt veta vad som händer. Det finns en anledning till att det inte skakas hand.

Wimbledons arrangör, All England Club, har meddelat att de i nuläget inte kommer uttala sig.

FRÅN FÖRSTASIDAN