Bekräftat: Ancelotti tar över Brasiliens landslag

Bekräftat: Ancelotti tar över Brasiliens landslag

Real Madrids tränare Carlo Ancelotti tar över Brasiliens landslag i fotboll 2024, det bekräftar det brasilianska fotbollsförbundet. På bilden ger han instruktioner till den brasilianska superstjärnan Vinícius Júnior. Arkivbild.

Alberto Saiz/AP/TT
Real Madrids tränare Carlo Ancelotti kommer att ta över som förbundskapten för Brasiliens herrlandslag i fotboll nästa sommar. Det bekräftar det brasilianska fotbollsförbundet (CBF).

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ancelotti har ett år kvar på sitt kontrakt med Real Madrid och ansluter till det brasilianska landslaget i samband med nästa upplaga av Copa América, som spelas i USA i juni 2024.

Den 64-årige italienaren, som tidigare tränat bland annat AC Milan och Chelsea, blir den förste utländske tränaren för Brasilien på nästan 60 år.

Ancelotti har en lång och diger meritlista som inkluderar två Champions League-titlar med AC Milan respektive Real Madrid.

Samtidigt står det nu klart att brasilianen Fernando Diniz, i dag tränare för den brasilianska klubben Fluminense, kliver in som förbundskapten under en övergångsperiod på ett år.

– Den här killen (Diniz) är en tränare som har en trevlig spelstil, säger Ednaldo Rodriguez CBF:s ordförande till CNN Brazil och fortsätter:

– Hans stil liknar tränaren som kommer att ta rollen i Copa América, Ancelotti.

Brasiliens förre förbundskapten Tite valde att lämna sin post när laget åkte ur fotbolls-VM i Qatar förra året efter att ha förlorat mot Kroatien i kvartsfinalen.

FRÅN FÖRSTASIDAN