Atsus kropp tillbaka i Ghana: "Väldigt ont"

Atsus kropp tillbaka i Ghana: "Väldigt ont"

Christian Atsu hyllades i England.

Rui Vieira AP/TT.
Fotbollsspelaren Christian Atsus kropp har förts tillbaka till hemlandet Ghana där han kommer begravas.

– Det är en sorg för Ghana, säger landets vice president Mahamudu Bawumia i ett uttalande.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

– Det är en förlust som gör väldigt ont och det är en sorg för Ghana. Vi bad och bad och tappade aldrig hoppet för varje dag som gick, men Gud vet alltid bäst, säger vice presidenten Mahamudu Bawumia.

Processen för att föra Christian Atsus döda kropp påbörjades under helgen och under söndagskvällen hade kroppen anlänt till Ghanas huvudstad, Accra, där han kommer att begravas.

Flera familjemedlemmar var med när kroppen fördes från Turkiet till Ghana i ett flygplan där även Ghanas ambassadör i Turkiet var med i.

Christian Atsu, 31, hittades under rasmassorna i helgen, drygt två veckor efter jordbävningskatastrofen som drabbade Turkiet och Syrien i början av februari.

Hittills har över 43 000 människor bekräftats döda i skalvet i de båda länderna.

Atsu tillhörde Premier League-klubben Chelsea mellan 2013 och 2017 och lånades under tiden ut till klubbar som Everton och Newcastle. Bland annat var han med och spelade upp Newcastle till högstaligan säsongen 2016–2017. Sedan i höstas spelade han i den turkiska klubben Hatayspor.

I helgen hedrades fotbollsspelaren i samband med Newcastles hemmamatch mot Liverpool. Spelarna och domarna samlades sig vid mittcirkeln och applåderade i en minut tillsammans åskådarna. På läktaren satt ghananens hustru Marie-Claire Rupio – i tårar – och hans två barn.

Atsu, som gjorde 60 A-landskamper för Ghana – den senaste 2019.

FRÅN FÖRSTASIDAN