Asllani sågar Zlatan: "Ointelligenta svar"

Asllani sågar Zlatan: "Ointelligenta svar"

Kosovare Asllani. Arkivbild.

Jessica Gow/TT
Landslagsspelaren Kosovare Asllani, 33, sågar den nyblivne pensionären Zlatan Ibrahimovic och hans kommentarer om Qatar.
– Jag tycker det är så pass ointelligenta svar, säger hon.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Detta efter den tidigare Milanstjärnans uttalanden om fotbolls-VM i Qatar. Ibrahimovic lovordade mästerskapet, som arrangerades i ett land som anklagas för bristande mänskliga rättigheter, och gav det 10 av 10 poäng i alla avseenden på en presskonferens med det svenska landslaget.

– Jag lägger inte energi på det för jag tycker det är så pass ointelligenta svar. Jag känner att om man väljer att svara så på en samhällsfråga från en position där man skulle kunna göra förändring i samhället, då säger det så pass mycket om personen i fråga, säger Asllani till Aftonbladet.

Hon anser även att de manliga fotbollsstjärnorna, som i många fall är stora förebilder, borde uppmärksamma orättvisor i världen i större utsträckning.

– Nu kanske jag generaliserar men jag skulle säga att de flesta herrspelare inte lägger energi på att vara insatta i sådana grejer för när de gör intervjuer får de bara fotbollsfrågor, säger Asllani.

FRÅN FÖRSTASIDAN