Arga fans stoppade Uniteds tröjlansering

27 jun, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se.jpg?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
Arga Manchester United-fans har åter protesterat mot klubbens ägare. Arkivbild.
Manchester Uniteds lansering av nästa säsongs matchtröja gick inte som tänkt.
Supportrar, ilskna över ägarfamiljen Glazers utdragna försäljningsprocess av klubben, blockerade entrén till klubbens flaggskeppsbutik.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Premier League-laget har varit ute till försäljning sedan november. Men den impopulära ägarfamiljen Glazer har ännu inte slutfört någon affär, vare sig med Qatarbaserade Shejk Jassim Bin Hamad al-Thani eller brittiske miljardären sir Jim Ratcliffe, som sägs vara de två hetaste intressenterna.

Nu har fansen börjat tappa tålamodet. I samband med lanseringen av den nya matchtröjan beslutade sig grupper för att protestera utanför klubbens flaggskeppsbutik vid arenan Old Trafford.

Det ledde till att United tvingades stänga butiken, rapporterar The Mirror.

Tidningen skriver att arga supportrar tagit med sig pyroteknik och att personalen skyndsamt slog igen dörrarna till affären.

Supporterföreningen MUST (Manchester United Supporters' Trust) bekräftade under gårdagen att man planerade en protestaktion.

"Den övervägande majoriteten av Unitedfansen vill se att den här utdragna försäljningsprocessen slutar med en fullständig försäljning. Protester är planerade under tisdagen för att göra det meddelandet tydligt", sade MUST i ett uttalande.

Annons

För två år sedan fick rivalmötet mellan Manchester United och Liverpool skjutas upp efter att supportrar tagit sig på Old Trafford och stormat planen, även den gången i protest mot Glazerfamiljen.

Annons