Ännu en seger för Rahm – ny världsetta

Ännu en seger för Rahm – ny världsetta

Jon Rahm firar segern på Riviera.

Ryan Kang/AP/TT
Jon Rahms superform håller i sig och efter segern i Los Angeles kan 28-åringen återigen titulera sig världsetta.

För Tiger Woods var tävlingen samtidigt ett stort steg i rätt riktning.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Jon Rahm pressades hårt under slutvarvet i stortävlingen på anrika Riviera Country Club. Treslagsledningen som han hade när söndagens spel började åts upp av Max Homa, som med sex hål kvar för första gången var i ensam ledning. Men när Homa gjorde bogey på 13:e och Rahm sedan birdie på 14:e och 16:e svängde initiativet tillbaka till spanjoren.

Rahm vann på 17 slag under par, två före Homa. Det var Rahms femte seger på de nio senaste starterna och nu kan världens formstarkaste golfspelare också titulera sig världsetta.

– Jag behöver ingen rankning för att bekräfta någonting. Jag har den bästa säsongen i livet och förhoppningsvis kan jag få det att fortsätta, säger Rahm.

På rankningen petar han ner Scottie Scheffler, amerikanen som den här gången bara fick vara rankad etta i en vecka efter att ha övertagit positionen från Rory McIlroy. Som Jon Rahm spelar golf just nu kan det dröja mycket längre än så innan ett nytt tronskifte ser.

Tiger Woods slutade delad 45:a på ett under par, i sin första tävling på drygt ett halvår, efter en avslutning med 73 slag (två över).

Det var första gången sedan US Masters i april i fjol som Woods fullföljde en 72-hålstävling. Även den 47-åriga legendaren tog ett skutt uppåt på världsrankningen – till plats 985.

FRÅN FÖRSTASIDAN