Ancelotti inför mötet med Haaland: "Han är ett hot"

Ancelotti inför mötet med Haaland: "Han är ett hot"

Real Madrids tränare Carlo Ancelotti.

Paul White/AP
Erling Braut Haaland har öst in mål den här säsongen, både i ligan och i Champions League. Frågan är om något kan stoppa norrmannen.
– Han är så klart ett hot, säger Real Madrid-tränaren Carlo Ancelotti inför tisdagens Champions League-semifinal.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

På tisdag ställs Real Madrid mot Manchester City i det första semifinalmötet i Champions League-fotbollen. Inför matchen har det mesta handlat om en viss 22-åring och hur Real Madrid ska stoppa honom. Men Carlo Ancelotti vill understryka att det inte bara handlar om Citys norska superstjärna Erling Braut Haaland.

– Vi sätter inte upp en plan för att stoppa Haaland men däremot för att stoppa ett lag som verkar oslagbart. Men jag tror att det kan bli en jämn match, en match som vi kan vinna, säger Ancelotti på måndagens presskonferens enligt AFP.

"Haaland är farlig"

Haaland har hittills gjort tolv mål i turneringen, vilket också betyder att han leder skytteligan. Han närmar sig dessutom Cristiano Ronaldos målrekord (17) från säsongen 2013–2014.

– Haaland är en väldigt farlig spelare. Han har visat upp imponerade kvaliteter, framför allt när det gäller målskyttet. Han är så klart ett hot, säger Ancelotti.

Samtidigt kan Real Madrid glädjas åt att den kroatiske mittfältsstjärnan Luka Modric är tillbaka efter att ha tampats med en skada.

Repris från förra året

Semifinalen mellan Real Madrid och Manchester City är en repris från förra årets semifinal. Då var det till slut den spanska storklubben som, efter dramatik, tog sig till final med 6–5 totalt.

– City är ett mer komplett lag jämfört med förra året. De hade Gabriel Jesus som är en väldigt bra anfallare, men han har också andra egenskaper jämfört med Haaland.

Real Madrid har vunnit Champions League 14 gånger medan Manchester City fortfarande väntar på sin första titel.

– Förr eller senare kommer vi att ta oss till final och vinna den och den här säsongen är vi här för att göra det. För att vinna måste vi slå de bästa lagen och Real Madrid är det bästa laget i den här turneringen det senaste decenniet, säger City-tränaren Pep Guardiola inför tisdagens stormatch.

FRÅN FÖRSTASIDAN