Alexandersson: "Jag förstörde musklerna"

10 jul, 2023 
https://image.hant.se/image.hant.se.jpg?imageId=9118290&x=0&y=0&cropw=100&croph=100&width=1318&height=687TT Nyheter
"Det var väldigt tuff både utför- och uppförslöpning", säger Tove Alexandersson till TT om VM-tävlingen i bergslöpning. Arkivbild.
Tove Alexandersson körde slut på kroppen när hon i juni tog VM-silver i bergslöpning.
Frågan är om den svenska stjärnan hunnit återhämta sig till orienterings-VM som avgörs i veckan?
– Jag förstörde musklerna, säger Alexandersson.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

I början av juni, mitt under förberedelserna inför orienterings-VM, tog Alexandersson VM-silver i bergslöpning. Det innebär att svensken nu tagit VM-medalj i fem olika sporter: orientering, skyrunning, skidalpinism, skidorientering och bergslöpning.

Men VM-silvret slet mer på kroppen än Alexandersson kanske hade tänkt sig.

"En kamp mellan kroppen och hjärnan"

På sina sociala medier skrev 30-åringen från Borlänge att hennes "ben var totalt förstörda" och att "loppet var en kamp mellan kroppen och hjärnan".

– Det var ju egentligen muskulärt, jag förstörde musklerna lite. Det var väldigt tuff både utför- och uppförslöpning, säger Alexandersson till TT.

Alexandersson berättar att hennes ben var väldigt slitna efter loppet, men att det inte stoppat henne från förberedelserna till orienterings-VM.

– Det var en och en halv vecka där som jag var lite mer sliten i benen än vad jag kanske hade tänkte mig. Jag kunde ändå genomföra bra träningar, även om jag fick justera lite, men sen efter det har jag kunnat tränat så som jag har velat, sade hon under en pressträff på måndagen.

Annons

Såg det som något positivt

Trots att hon körde slut på kroppen, ångrar Alexandersson inte att hon deltog i bergslöpningen.

– Det såg jag som något positivt att göra. Det kommer bli väldigt tuff uppför- och utförslöpning även nu på VM. Förhoppningsvis har jag vant benen lite mer så att jag ska klara mig bättre under den här veckan och att jag kan prestera på alla lopp. Det är förhoppningen, säger hon till TT.

VM i skogsorientering avgörs mellan torsdag och söndag i alporterna Flims och Laax, Schweiz.

Annons