Trotjänare slutar i handbollslandslaget

Trotjänare slutar i handbollslandslaget

Fredric Pettersson slutar i Blågult. Arkivbild.

Adam Ihse / TT
Efter åtta mästerskap och totalt 103 landskamper tackar Toulouse-proffset Fredric Pettersson för sig i handbollslandslaget.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Den 34-årige mittsexan debuterade i Blågult 2010 och har varit med och tagit tre mästerskapsmedaljer: EM-silver 2018, VM-silver 2021 och EM-guld 2022.

Det nyligen avslutade världsmästerskapet på hemmaplan, där Sverige slutade fyra, blev Petterssons sista framträdande i landslagströjan.

"Fredric är en fantastisk spelare som varit väldigt viktig för mig under min tid som förbundskapten. Han har bidragit till vår framgång de senaste åren och förtjänar att hyllas", säger förbundskapten Glenn Solberg om bjässen, som oftast har haft en lite undanskymd roll i Sverige.

Solberg presenterade på tisdagen truppen inför de två landskamperna mot Spanien, den 8 mars i Linköping och den 12 mars i Jaen. Matcherna ingår i EHF Euro Cup, där de fyra lagen som redan är klara för nästa års EM deltar.

Av totalt 19 uttagna spelare var bara elva med i VM, vilket delvis förklaras av skador på spelare som Jim Gottfridsson och Niclas Ekberg. Bland de saknade finns också lagkaptenen och målvakten Andreas Palicka.

FRÅN FÖRSTASIDAN