Liverpools krav på Uefa efter utredning: "Vi ber"

Liverpools krav på Uefa efter utredning: "Vi ber"

Herrarnas Champions League-final på Stade de France i maj försenades med 40 minuter och tusentals Liverpoolsupportrar kom inte in på arenan. Arkivbild.

Christophe Ena/AP/TT
Liverpool kräver att Europeiska fotbollsförbundet (Uefa) följer säkerhetsråden i den oberoende utredning som gjorts kring herrarnas kaosartade Champions League-finalen på Stade de France förra året.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

"Vi ber Uefa att helt följa utredningens rekommendationer, oavsett hur svåra de är. Supportrarnas säkerhet är högsta prioritet i varje fotbollsmatch arrangerad av Uefa", skriver Liverpool på sin webbplats.

En oberoende utredning, beställd av Uefa, slog i måndags fast att fotbollsförbundet bär det yttersta ansvaret för kaosscenerna utanför Stade de France den 28 maj i fjol, skrev The Guardian.

Tusentals Liverpoolsupportrar kom inte in på finalen mot Real Madrid som försenades med omkring 40 minuter på grund av oroligheter utanför arenan. Uefa och franska myndigheter har tidigare sagt att oroligheterna hade att göra med förfalskade biljetter. Enligt rapporten finns det däremot inga bevis för den teorin.

Rapporten riktar i stället kritik mot finalens säkerhetsarrangemang samt polisens agerande.

"Det är anmärkningsvärt att ingen dog", står det i rapporten enligt The Guardian.

FRÅN FÖRSTASIDAN