Elvira Öberg missar jaktstarten: "Är förkrossad"

Elvira Öberg missar jaktstarten: "Är förkrossad"

Elvira Öberg missar dagens jaktstart på grund av halsont.

Anders Wiklund/TT
Elvira Öberg missar dagens jaktstart i skidskytte-VM i tyska Oberhof. Hon vaknade med halsont och har nu isolerats från resten av åkarna. "Är förkrossad att jag ännu en gång den här säsongen inte kan komma till start", skriver Öberg på Instagram. Elvira

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Elvira Öberg inledde VM med säsongens sämsta resultat i och med 16:e-platsen i sprint i fredags. Då uttryckte hon besvikelse över resultatet och landslagstränaren Johannes Lukas var också bekymrad över Öbergs insats i spåret.

”Vi ska analysera det väldigt detaljerat i kväll och prata med henne, sade han efter loppet.”

Kanske låg förklaringen i att det var en infektion på gång.

"Jag vaknade upp med halsont i morse och det smärtar verkligen att missa den här delen av mästerskapet. Just nu är det inte mycket jag kan göra åt det mer än vila och ta hand om mig själv", skriver Elvira Öberg på Instagram.

Förkyld i Ruhpolding

Hon skriver att hon är förkrossad över att inte komma till tävlingsstart ytterligare en gång den här säsongen. För en månad sedan blev hon förkyld vid tävlingarna i Ruhpolding och missade stafetten och masstarten, men var tillbaka till tävlingarna i Antholz veckan efter där hon i första loppet, i sprint, slutade trea.

Landslagstränaren Johannes Lukas meddelar att Öberg har covidtestats och att resultatet var negativt. Öberg har bott i enskilt rum hela tiden under VM, men isoleras nu än mer från det övriga laget.

Tvåa i världscupen

23-åringen skulle ha startat 1.13 minuter efter ledande Denise Herrmann-Wick i dagens jaktstart, med god chans att köra upp sig mot en medaljplats.

Öberg var Sveriges största medaljhopp inför VM med tanke på hennes start på säsongen med tre individuella segrar. Hon ligger tvåa i världscupen efter fransyskan Julia Simon.

Damernas jaktstart ska starta 13.25 och där går Hanna Öberg ut som tvåa, två sekunder efter sprintsegrarinnan Herrmann-Wick, och Linn Persson som trea, 26 sekunder bakom tyskan.

Herrarnas jaktstart inleds klockan 15.30.

FRÅN FÖRSTASIDAN