Solbergs drömsits – nära segern: "Redo"

Solbergs drömsits – nära segern: "Redo"

Oliver Solberg och kartläsaren Elliot Edmondson närmar sig segern i WRC2-klassen.

Micke Fransson/TT
Den svenske rallyföraren Oliver Solberg har ett gyllene läge att ta karriärens första seger i WRC2-klassen. – Det kommer bli spännande, säger Solberg i C More inför söndagens avslutning. Det har varit ett par lyckosamma dagar för Oliver Solberg i Umeå.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Det har varit ett par lyckosamma dagar för Oliver Solberg i Umeå. 21-åringen har skaffat sig ett drömläge inför söndagens avgörande etapp av Svenska rallyt.

Skoda-föraren drygade på lördagen ut sin ledning till 56,6 sekunder och har nu chansen att ta hem karriärens första seger i WRC2 – den näst högsta klassen – tillsammans med den brittiske kartläsaren Elliott Edmondson.

”Det är inte lätt, ribban är väldigt hög och allt måste vara perfekt. Men inga misstag och bra däck så går det bra. Jag är redo för i morgon, det kommer bli spännande, säger Oliver Solberg i C More efter sista sträckan.”

Norrmannen Ole Christian Veiby hade en stark dag och ligger numera på en andraplats.

I den högsta klassen, WRC, är det jämnare. Där leder Ott Tänak – trots att han råkade ut för ett trasigt däck. Estländaren har 8,6 sekunder ner till tvåan, irländaren Craig Been, inför morgondagens avgörande.

På söndag väntar tre avslutande sträckor i båda klasserna.

FRÅN FÖRSTASIDAN