TRENDAR JUST NU!Hänt ExklusivtFarmen 2024Mästarnas Mästare 2024Kändisintervjuer du vill seMasked singerRobinson

19-åring avgjorde derbyt: "Farsan var tårögd"

13 mar, 2023 
https://image.hant.se/image-9118290?imageId=9118290&width=1320&height=689
TT Nyheter
Jusef Erabi avgjorde måndagens derby mellan Hammarby och AIK.
Hammarby vann årets första Stockholmsderby.
I kvartsfinalen av svenska cupen hemma mot AIK blev det 2–1 efter att 19-årige Jusef Erabi gjort det avgörande målet.
– Farsan var tårögd, han var där på planen. Han kramade och pussade mig. Det är som vanligt, säger derbyhjälten.
Annons

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

John Guidetti fick matchens första jättechans drygt tio minuter in, men Oliver Dovin i Hammarby-målet stod för en jätteräddning.

Fotbollsderbyt, som försenades med 35 minuter till följd av rökutveckling efter att supportrar tänt bengaler på läktarna, kantades annars av hårt spel där det smällde åt båda hållen. Guidetti ropade på straff, nyförvärvet Simon Strand knuffade den ene AIK-spelaren efter den andre, och till slut spräcktes nollan.

– AIK var ett väldigt tufft motstånd, det är svårt att slå dem och de spelade jättebra, säger tränaren Martí Cifuentes.

Brännström: "Under kontroll"

I minut 14 fick Hammarby hörna, lagets spelmotor Nahir Besara skruvade dit bollen och mittbacken Edvin Kurtulus kunde ostört nicka in 1–0 framför bortalagets klack.

AIK fick inte i gång sitt spel, vilket märktes tydligt på tränaren Andreas Brännström. 46-åringen, som valde att bänka rutinerade Jimmy Durmaz, gestikulerade till höger och vänster och menade att mittfältet hade tappat matchen. Han såg att det var kamp om varenda boll och att AIK var tillbakatryckt.

Annons

Men sedan spelade laget upp sig – och då kom också belöningen.

Strax före halvtidsvilan fick Bilal Hussein bollen och spelade fram Rui Modesto vars inspel nådde Guidetti och 1–1 var ett faktum. Ett psykologiskt viktigt mål.

Hjälten: "Farsan var tårögd"

En intensiv och händelserik första halvlek inför 28 279 åskådare slutade oavgjort.

– Vi har många situationer där det krävs bättre kvalité och skärpa. Känslan i halvtid var att vi hade matchen under kontroll.

Den andra halvleken hann inte ens börja innan det blev 2–1. Nyss inbytte 19-åringen Jusef Erabi fick bollen i straffområdet, vred in och drog iväg ett skott som rullade in mellan benen på AIK-målvakten Kristoffer Nordfeldt.

– I dag får vi njuta till max. Men efter det är fullt fokus på nästa match. Man kan inte leva på den här matchen. Det är otroligt skönt att få avgör, något jag har drömt om sedan jag var barn. Farsan var tårögd, han var där på planen. Han kramade och pussade mig. Det var som vanligt, säger Erabi.

Annons

Glöm Europaspel, AIK

AIK forcerade för ett kvitteringsmål. Närmast kom danske stjärnan Viktor Fischer men skottet gick rakt på Oliver Dovin.

– Det är bittert och onödigt. Vi hade kontroll över matchen och känslan i halvtid var bra. Men de gör mål direkt och från sidan upplever jag att det var hands (på Erabi), säger AIK-tränaren Andreas Brännström.

Matchen på Tele2 arena slutade 2–1 till Hammarby som nu får spela semifinal mot Mjällby på lördag. För AIK innebär förlusten att laget kan glömma spel i Europa den här säsongen. Att vinna svenska cupen var deras sista chans.

– Jättesurt. Det var en en bra möjlighet för oss, och jag känner en tomhet så här efteråt. Vi får tyvärr acceptera det läge vi är i och vi får jobba utifrån det, säger Brännström.

Annons