Nyfödd hittad ÖVERGIVEN i byrå – nu söker polisen föräldrarna

Spädbarnet hittades i en byrålåda.

En liten nyfödd bebis har hittats i en byrå som stod i ett grovsoprum.
Polisen söker febrilt efter pojkens föräldrar – men tror att han är övergiven.
– Det är ett mirakel att jag var där, säger kvinnan som upptäckte pojken.

På tisdagen hittades en liten nyfödd bebis övergiven i en byrålåda. Mysteriet med det okända barnet gäckar Chicagopolisen.

Man befarar att spädbarnet, en liten pojke, har blivit övergivet av sina föräldrar och att det bara är några dagar gammalt, skriver The Chicago Sun Times.

Kvinna hittade barnet i grovsoprum

Det var runt kvart över åtta på tisdagsmorgonen som myndigheterna larmades till ett hus i nordvästra delen av Chicago.

Byrån som barnet låg i stod kvarlämnad i ett grovsoprum. En kvinna i huset hade tänkt ta upp byrån till sin lägenhet och blev den som gjorde upptäckten.

Hon trodde först att pojken var död.

– Jag la min hand på den lilla foten, bara för att se om han rörde sig, berättar hon för NBC Chicago.

”Mirakel”

Kvinnan, som vill vara anonym, säger att hon tackar gud för att hon var nere i soprummet just den där morgonen och hittade pojken i tid.

– Varje gång jag tänker på de där små detaljerna blir jag tokig. Så jag försöker fokusera på att det var ett mirakel att jag var där och att räddningstjänsten kom i tid. Jag var verkligen så chockad och skakade ordentligt.

TVINGAD Trebarnsmamman giftes bort när hon var 16 år: ”Värsta dagen”

Polisen publicerade en bild på spädbarnet – i förhoppningen att någon skulle känna igen barnet. Barnet hittades i en byrålåda.

Foto: Chicago Police Departmen

Enligt den lokala brandkåren, som var först på plats efter larmsamtalet, ska pojken inte ha haft några ytliga skador när han hittades. Han uppges under omständigheterna må bra, men har fått läkarvård.

Myndigheterna har i väntan på att föräldrar eller andra släktingar ska dyka upp sett till att den nyfödde får vård på barnsjukhuset Lurie Children’s Hospital.

I delstaten Illinois, som Chicago ligger i, kan vem som helst lämna in ett spädbarn som är yngre än 30 dagar till lokala brandstationer, vårdcentraler, polisstationer, eller sjukhus. Lagen är ett sätt att undvika att barn överges på samma sätt som pojken eftersom de riskerar att dö av svält eller kyla.

Polisen knackade dörr

Efter fyndet gjorde polisen en omfattande dörrknackning i området i hopp om att kunna få upplysningar om vem pojken och hans föräldrar är, men man kammade noll.

I helgen publicerade polisen en bild på barnet för att se om någon kan tros känna igen det.

Men hittills har inga tips kommit in som kunnat leda utredarna rätt i sökandet efter det lilla spädbarnets anhöriga.

Om någon känner till något om barnet rekommenderas allmänheten att kontakta närmaste myndighet, eller polisen i Chicago som har hand om ärendet.

LÄS OCKSÅ: Emma födde dottern Wilma när hon låg i koma – visste inte att hon varit gravid

LÄS OCKSÅ: Följarna rasar efter mammans video med 6 månader gamla dottern: ”Borde vara olagligt”

Foto: Chicago Police Department, Lasse Pettersson / TT

Senaste nytt