Sophie fick corona på semestern – hamnade i mardrömskarantän

Sophie Burdge

Sjuksköterskan Sophie Burdge åkte på semester och fick corona.
Nu varnar hon alla andra för hur fruktansvärt karantänlivet kan vara.
– Jag tror att jag grät en gång när jag bad om vatten, säger hon.

Sjuksköterskan Sophie Burdge hade nyligen förlorat sin pojkvän och såg fram emot semestern på Mallorca. Efter de senaste tuffa månaderna behövde hon verkligen komma iväg och vad kunde då passa bättre än en semesterort som gränsar till paradiset?

Tillsammans med sin vän och hennes barn så såg hon till att fylla dagarna med avkoppling och sol. Men sjuksköterskan som befann sig i himmelriket skulle snart uppleva helvetet.

Ett positivt coronatest på flygplatsen på vägen hem stoppade alla positiva semesterminnen från Mallorca. I stället för en flygresa hem till Wales så fick hon sitta i karantän på ett hotell.

Sophie Burdge

Sophie Burdge testades positivt för corona på vägen hem från Mallorca. Sen hamnade hon i en karantän som hon beskriver som värre än ett fängelse, enligt BBC.

Facebook

”Jag grät sönder ögonen”

Och det var inget roligt liv. I tio dagar fick hon vakna och sova i en miljö som hon beskriver som värre än ett fängelse, enligt BBC.

Problemen började direkt. Redan när Sophie Burdge anlände till hotellet hade kroppen sagt ifrån. Den var både törstig och hungrig. Hon var då tvungen att ringa receptionen för att be om vatten och mat. Så såg karantänstandarden ut.

Men eftersom hon anlänt till hotellet sent på natten så fanns det ingen mat till henne den första dagen.

– Jag grät sönder ögonen eftersom jag var så hungrig. Jag svälte. Jag ringde och ringde och ringde, frågade och bad om vatten. Jag tror att jag grät en gång när jag bad om vatten, säger Sophie Burdge till BBC.

Hotel Palma Bellver

Sophie Burdge tvingades isolera sig på Hotel Palma Bellver. Hon säger att det var både brist på vatten och mat och att hon inte fick beställa hämtmat.

Isaac Buj

Karantänkuppen – smugglade in hämtmat

Om Sophie Burdge var nöjd med första semesterveckan, var hon desto mer besviken på den ofrivilliga semestern och hotellvistelsen som följde.

Dagen efter att hon ringt receptionen och gråtit ut ville hon ha revansch. Hon beställde McDonalds, men maten togs ifrån henne direkt eftersom man inte fick äta mat innehållande processat kött. Återigen befann hon sig i en slags matsorg.

Sophie Burdge var långt ifrån ensam om att befinna sig i karantän på hotellet. Hon var också långt ifrån ensam om att vara missnöjd med maten. Kreativa hotellgäster gjorde korgar av lakanen och hissade upp hämtmat från gatan, och hissade ner mat och vatten till behövande.

Hotel Palma Bellver

Under coronapandemin har flera människor fått sitta i karantän på Hotel Palma Bellver. Enligt Sophie Buldge är det ingen rolig upplevelse och gästerna fick smuggla in mat från gatan med hjälp av lakanen.

Isaac Buj

Fick tvätta kläder i diskhon: ”Låter vidrigt”

Mitt i allt elände tog även medicinen som Sophie Burdge åt mot sin psykiska hälsa slut. Hon kunde inte få tag på något nytt recept och fick klara sig utan sin medicin i cirka tio dagar.

Det fanns heller ingen möjlighet att tvätta sina kläder i någon tvättmaskin.

– Mina rena trosor har tagit slut, så jag har tvättat dem i diskhon – låter vidrigt men jag har inget val, säger Sophie Burdge.

Hotellets försvar: ”Får beställa hämtmat”

Enligt hotellet Palma Bellver så drivs det under pandemin snarare som ett sjukhus än ett hotell, vilket även gäller maten som transporteras och serveras från ett sjukhus.

Gästerna får vatten så fort de ber om det. De har även möjlighet att beställa hämtmat, enligt en presstalesperson för hotellet.

”Gästerna/patienterna får beställa hämtmat (såväl som andra nödvändiga saker) men inte processad mat, enligt doktorns order”, skriver talespersonen.

Sophie Buldge

Sophie Buldge hade sett fram emot resan till Mallorca. En vecka blev bra, men resten blev sämre och hon inte är alls nöjd med servicen på Hotel Palma Bellver.

Facebook

LÄS OCKSÅ: Frank, 2 år, var på strandpromenad – fastnade i kvicksand upp till halsen

LÄS OCKSÅ: Grannen lämnade sitt barn till Rosalinda – kom aldrig tillbaka

Foto: Facebook, Isaac Buj

Senaste nytt