Sophie får orgasm när hon tränar – tappat 38 kilo: ”Extra motivation”

29 jul, 2021 
https://image.hant.se/IMG_1496.jpeg.jpg?imageId=7520966&x=0&y=9.9009900990099&cropw=100&croph=69.306930693069&width=1318&height=1318
Gustav Motte
24-åriga Sophie kommer när hon tränar.
Sophie Blackman, 24, har ett problem – så fort hon tränar går hon i klimax.
Att träna ger henne helt enkelt orgasm och har gjort att hon undvikt gymmen helt och hållet.
Men trots detta har 24-åringen förlorat 38 kilo sedan 2020.
– Det ger mig definitivt extra motivation att träna, för vem vill inte ha lite orgasm när de tränar? Berättar Sophie Blackman till norska Dagbladet.
Annons
7 vanligaste olyckorna vid sex
7 vanligaste olyckorna vid sex

Brittiska Sophie Blackman, 24, får orgasmer när hon tränar. Problemet har fått henne att hålla sig borta från gymmen, av rädsla för att nå ett klimax framför alla ovetande träningsbesökande.

Men hennes problem har inte satt stopp för hennes viktnedgång. 24-åringen berättar för norska för Dagbladet att hon har gått ner 38 kilo sedan i mars 2020.

När pandemin satte sina klor i världen i början av mars stod 24-åriga Sophie Blackman, som bor i Storbritannien, inför ett val. Hon ville komma i bättre form, trots hennes åkomma. Men hon saknade inte motivation för sin ”träningsglädje”.

Förlorade 38 kilo på 1 år: Gav mig extra motivation

– Det ger mig definitivt extra motivation att träna, för vem vill inte ha lite orgasm när de tränar? Jag tror att det har spelat en stor roll i det faktum att jag har förlorat 38 kilo på ett drygt år, säger Blackman till Dagbladet.

Sophie Blackman arbetar till vardags som journalist i Storbritannien. Hon har själv berättat om sitt problem för en nättidningen, som heter Vava Violet. Efter att hon berättat om sin situation fick hon svar från flera läsare som upplevde samma sensation av träningen.

Annons

– Lyckligtvis fick jag hemskt mycket feedback om att jag inte var ensam i min situation. Massvis med kvinnor berättade för mig att de når klimax av träning, berättar Sophie Blackman.

Sexologen: Händer endast inuti henne

I artikeln skriver den 24-åriga journalisten att hon är rädd för att besöka gym – och att träna öppet bland folk. Något den norska sexolog Siv Gamnes bekräftar för tidningen är en vanlig rädsla. Hon tycker däremot inte att hennes problem borde stoppa henne från att ligga i med träningen.

– Det här händer endast inuti henne. Men hon kan ha en rädsla för att bli utsatt, vilket är förståeligt. Orgasm handlar om något intimt. Men det syns inte på utsidan, så jag tror att ingen ska sluta gå på gym på grund av fenomenet, säger sexologen.

Sophie Blackman beskriver sina ”tränings-orgasmer” som mycket annorlunda mot de hon har när hon har samlag. Enligt sexologen Siv Gamnes är även detta fullständigt normalt.

Annons

– När du får orgasmer under samlag, eller när du tillfredsställer dig själv, är du sexuellt upphetsad. Det gör stor skillnad. På gymmet är du inte sexuellt upphetsad och då kommer du inte att känna samma sexuella nöje, som du skulle ha fått under ett samlag eller en intim stund, fortsätter sexologen.

Sexperten Siv Gamnes forklarer hvorfor kvinner kan få orgasme når de trener.

För Dagbladet berättar sexologen att fenomenet är välkänt sedan tidigare. Hon menar att många kvinnor upplever orgasm under träning, speciellt om det är ”kärnmusklerna” som tränas. Då kan vissa kvinnor uppleva, något sexologen kallar för ”kärnorgasm”. Som skiljer sig från en vanlig, eller sexuell orgasm.

– Denna typ av orgasm kan uppstå när de djupa kärnmusklerna aktiveras. Alla övningar där du använder kärnmusklerna kommer i princip att kunna provocera orgasm. Det kan finnas olika övningar som har denna effekt, men kan skilja sig från kvinna till kvinna, säger Siv Gamnes till Dagbladet.

Annons

Hon menar att klitoris kan ha nervfästen vid ”kärnmusklerna”, vilket gör att vissa rörelser kan stimulera nervfästet. Sexologen försäkrar att dessa orgasmer är högst naturliga och att det inte finns något att vara orolig över.

Foto: INSTAGRAM, SANDRA QVIST OCH ARKIV

Annons