Sonen Marc Ayers ilska efter beslutet: därför dog min mamma Candace

Candace Cay Ayers med sonen Marc Ayers

Candace Cay Ayers hade dubbelvaccinerat sig och såg fram emot att återgå till ett normalt.
Då insjuknade hon i corona och dog.
– Hon var vaccinerad men smittades av andra som inte vaccinerat sig, säger sonen Marc Ayers.

Videon kunde inte hittas

Candace Cay Ayers, 66, hade anpassat sig efter coronarestriktionerna och varit försiktig med vilka hon träffat under pandemin. I mars hoppades de att allt skulle vända och att livet skulle successivt skulle kunna återgå till det normala.

Sonen Marc Ayers skjutsade sin mamma och pappa till en vaccinstations i Springfield, Illinois, där de fick sin andra spruta Moderna. Han beskriver det hela som ett efterlängtat ögonblick.

– Vi är en familj som tror på vetenskapen. Vi tror på att bära mask, och vi tror på vaccin. Vi var redo att återgå till det normala livet, säger Marc Ayers till CNN.

Candace Cay Ayers och sonen Marc Ayers

Candace Cay Ayers var dubbelvaccinerad men dog ändå i corona. Nu skyller sonen Marc Ayers på alla som inte vaccinerat sig.

Facebook/Privat

Candace dog i corona – trots dubbla doser

Strax efter en resa till Mississippi i juni insjuknade Candace Cay Ayers i corona. Hon led av ledgångsreumatism, en inflammatorisk sjukdom som påverkar immunförsvaret. Dessvärre orkade inte kroppen ta hand om sjukdomen, trots att hon var vaccinerad, och hon dog.

I en dödsannons skriver familjen att Candace Cay Ayers dog för att andra inte vaccinerade sig och uppmanar nu skeptiker att tänka om.

– Hon var vaccinerad men smittades av andra som inte vaccinerat sig. Det kostade henne livet.

”Hon var så arg på människor”

Enligt Marc Ayers uttryckte Candace ofta frustration över dem som inte tog viruset på allvar och gick i tankar om att inte vaccinera sig.

– Mamma var en kämpe och hon var så arg på människor för att de inte vaccinerade sig eller bar mask, säger sonen till Today och fortsätter:

– Mamma var väldigt tydlig med vad hon tyckte om människor som inte var försiktiga och vi tyckte att det var en bra idé att skriva det i dödsannonsen för att göra det tydligt.

Candace Cay Ayers

Candace Cay Ayers hade ledgångsreumatism och hade nedsatt immunförsvar. Sonen säger att hon ofta uttryckte ilska mot alla som inte vaccinerat sig.

Privat

Candace älskade kaffe och dokusåpor

I dödsannonsen beskrivs Candace Cay Ayers som en mamma som älskade kaffe. Det första hon gjorde på morgonen var att sätta igång bryggaren och låta den gå varm under hela dagen.

Hon var även svag för dokusåpor och reality-tv, en faiblesse hon även fört över till dottern. Enligt familjen var hon den finaste och bästa mamman, som alltid sa vad hon tyckte och tänkte om saker och ting.

Candace efterlämnar sig maken Terry Ayers, sonen Marc Ayers, dottern Amanda Foster och sina fem barnbarn.

Terry Ayers och Candace Cay Ayers

Candace Cay Ayers älskade kaffe och realityprogarn. Här är hon med maken Terry Ayers som hon var gift med i nästan 43 år.

Facebook/Privat

LÄS OCKSÅ: Corona och regler – det här får man göra efter den 1 juni

LÄS OCKSÅ: Marijuana, sprit och miljoner – så lockas folk till att vaccineras

Foto: Facebook/Privat

SENASTE NYTT!