livet med barn

Ofödda sonen hade en tioprocentig chans att överleva – trotsade alla odds

Lorraine och sonen Jamie.

FOTO: Facebook
Läkarna rådde Lorraine Mohr, 38, att göra abort efter hemska upptäckten.
Men den blivande mamman vägrade lyssna.
Idag är sonen Jamie Mohr 4 år och imponerar på alla med udda talangen.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Josy födde sin son helt själv i havet
0:32

Efter reklamen: Josy födde sin son helt själv i havet

(0:32)

Slå på ljud

Lorraine Mohr var 38 år gammal när hon blev gravid med sonen Jamie. Året var 2018 och den blivande mamman gick på moln efter beskedet. Graviditeten fortlöpte som den skulle – tills att läkarens ultraljud avslöjande en katastrof i vecka 20.

Efter genomgående undersökningar kunde de fastslå att något var fel med hennes ofödda bebis. Fostret kunde inte utvecklas som det skulle eftersom att det inte fick i sig de näringsämnen som krävs.

Läkarnas råd var abort. Men den blivande mamman hade andra planer.

Lorraine: ”Varje gång de erbjöd mig en abort fortsatte jag säga nej”

Gång på gång rekommenderade läkarna abort eftersom att barnets chans att överleva var så liten. Lorraine ville inte tro det och tackade gång på gång nej till att avsluta graviditeten.

I vecka 27 fick hon höra att sonen bara skulle ha 10 procents chans att överleva, men återigen sa Lorraine att hon ville föda sin bebis.

– Det var en berg-och dalbana. Jag litade på läkarna men innerst inne hoppades jag att de skulle ha fel och det hade de. Varje gång de erbjöd mig en abort fortsatte jag säga nej och gå emot dem, säger Lorraine till Wales Online.

I september 2018 föddes sonen Jamie – och han levde, trots läkarnas övertygelse om att barnet skulle vara dödfött. Sonen fick spendera sina första timmar i livet i en respirator innan Lorraine äntligen fick se sin nyfödda son.

Lorraine och Jamie.

Jamie vägde 600 gram när han föddes i september 2018.

FOTO: Facebook

– Jamie trotsade oddsen varje gång, han trotsade medicinsk vetenskap hela vägen, vilket är galet, berättar Lorraine.

Eftersom han inte fått i sig tillräckligt med näringsämnen var han liten, och det hjälpte heller inte att han fötts för tidigt. Det skulle dröja två månader av vård innan han fick komma hem – men sedan dess har allt varit frid och fröjd.

Jamie nyfödd.

Jamie fick stanna på sjukhuset i två månader innan han fick komma hem till mamma Lorraine.

FOTO: Facebook

Sonen talar fem språk vid fyra års ålder

Sonen hade just fyllt två år när mamma Lorraine förstod att trots sin lilla storlek hade sonen en stor talang.

– Vi märkte att hans verbala kommunikation var jättebra, han kunde då räkna till tio och han kunde alfabetet, säger Lorraine och fortsätter:

– Jag fattade inte riktigt hur före sin tid han var, jag trodde att alla 2-åringar kunde det tills hans förskola sa att det var ovanligt.

Lorraine och Jamie.

Jamie diagnostiserades med hyperlexi, vilket innebär att han har lätt för att läsa och räkna i tidig ålder.

FOTO: Facebook

Lorraine utforskade sonens lärande och förstod snart att han sög upp kunskap som en törstig svamp. Hans specialitet? Språk.

Idag är Jamie fyra år gammal och talar fler språk än de flesta vuxna. Han kan räkna på fem språk – spanska, tyska, japanska, mandarin och engelska.

Och det finns en förklaring bakom sonens intelligens. Läkarna har konstaterat att Jamie har hyperlexi – en förmåga som innebär att barn har lätt för att lära sig läsa och räkna i tidig ålder.

Jamie.

Idag är Jamie fyra år gammal.

FOTO: Facebook

– Jag vet inte var han får det ifrån. Han har ett fotografiskt minne. Han är bara ett litet mirakel, i synnerhet eftersom jag hade fått höra att han sannolikt kommer att lida av ett allvarligt funktionshinder eller inlärningssvårigheter. Jag är så stolt över honom.

FOTO: Facebook

FRÅN FÖRSTASIDAN