Sonen blev ensamstående pappa som 16-åring – mamma Ellas hjälp

Ella och Athena

Ellan fick sig en rejäl chock när 16-årige sonen erkände att han hade en dotter.
Nu uppfostrar familjen henne tillsammans – vilket har sina prövningar.
– Att säga att de senaste veckorna varit galna vore en underdrift, säger hon.
503 Service Unavailable

Ellan fick sig en rejäl chock när 16-årige sonen meddelade att han blivit pappa. Dottern Athena hade fötts utan hennes vetskap och den första spontana reaktionen var panikartad. Sen höll hon huvudet kallt, stålsatte sig och accepterade det nya livet.

Dotterns mamma var inte redo att bli förälder, så sonen fick ensam vårdnad och de första tre veckorna av barnets liv beskriver farmor Ellan som ”magiska”.

”Jag är så stolt att du tar ditt ansvar även om det är läskigt som fan”, skriver Ellan i ett hyllningsklipp till sonen på TikTok.

@elleann040

Proud of you for stepping up even though it was scary as #fcuk #singledad #teenpregrancy #baby #iloveyou

♬ Mama Said - Lukas Graham

Ellans klipp på TikTok har setts av miljoner

I flera klipp på plattformen har den nyblivna farmorn öppnat upp om det nya familjelivet, hur det är att ha en liten bebis i familjen och hur hon fick reda på Athenas födsel den 19 juli.

– Min son kom fram till mig och sa: ”Det här är väldigt svårt att prata om, men jag behöver verkligen ditt stöd nu för du kommer förmodligen bli väldigt upprörd”, säger Ellan i ett klipp som setts över 12 miljoner.

Så fort han visade en bild på dottern blev hon helt till sig och beskriver det som att ”hon aldrig blivit så förälskad”. Det nya familjelivet har dock haft sina prövningar.

– Det har varit omtumlande och känslosamt. Att säga att de senaste veckorna varit galna vore en underdrift, men barnet är här och hon sköter sig riktigt bra, säger hon, enligt The Sun.

Ellans beslut för att hjälpa 16-årige sonen

Farmor Ellan vill dela med sig av barnbarnets historia, men är noggrann med att utelämna detaljer så att pappan och mamman får ha sitt privatliv i fred.

Även om Athenas mamma inte är beredd att ha hand om vårdnaden, så är hon fortfarande en del av hennes liv och får träffa dottern.

Den 16-årige sonen får all hjälp han behöver med dottern.

– Hennes barnkammare är iordninggjort och lekrummet är på väg. Vi hoppas bara vi kan ge bebisen ett så bra liv som möjligt och vi hjälper vår son att uppfostra henne till en stark, briljant och modig kvinna.

Familjen hyllas stort: ”Wow, han är bara 16!”

Historien om Athena har engagerat många och i kommentarsfältet är det många som hyllar den unga pappan och farmorn.

”Wow, han är bara 16! Fantastiskt att han tar sitt ansvar. Kudos till hans mamma, som uppfostrat en kärleksfull, sympatisk ung man som tar sitt ansvar”, skriver en person.

”Så stolt. Han tog sitt ansvar och uppfostrar en liten flicka. Många män skulle flytt. Hoppas ni får mycket glädje”, skriver en annan.

@elleann040

@Cooper Alan It’s tough to find a balance but we are proud of you P! #teenpregrancy #singledad #baby #learn #grow #bebetter

♬ Tough Ones - Cooper Alan

LÄS OCKSÅ: Mamman kritiseras – klädde 2-årig dotter i vuxenkläder

LÄS OCKSÅ: Dottern: Min mamma fick mig när hon var 13 – ALLA tror vi är systrar

Foto: Tiktok

SENASTE NYTT!