hemska händelser

Småbarnspappan Dave offrade livet för barnen – förlorade båda benen

Tvåbarnspappan Dave räddade sina döttrar från snöslungan – fastnade själv och tvingades amputera båda benen

FOTO: GoFundMe
Helgen i populära skidorten blev en mardröm för familjen.
Pappa Dave tvingades amputera båda benen efter att ha fastnat i en snöslunga i backen.
Dessutom skadades ena dottern, Isla, allvarligt i olyckan.

Ladda ner Hänts nya app här - nöje och nyheter utan betalväggar!

Ramlar i skidliften – förvandlas till mänskligt bowlingklot
0:28

Efter reklamen: Ramlar i skidliften – förvandlas till mänskligt bowlingklot

(0:28)

Slå på ljud

Dave och Clare Miln tog med sina döttrar Isla, 3, och Anna, 1, för att ta skidlektioner i den populära semesterorten Mammoth Mountain i norra Kalifornien. På morgonen den 15 december, när de var ute i backen, kom en motordriven snöslunga rakt emot familjen.

Den australiska militärveteranen Dave, som tidigare hade bott i San Diego, Kalifornien, slängde sig över barnen för att täcka dem från att åka in i maskinen. Enligt People Magazine lyckades pappan att hålla yngsta dottern Anna borta från maskinen, men Isla fick allvarliga skador. Mamman Clare tillkallade räddningspersonal som kunde få iväg dottern till ett närliggande sjukhus.

Mamma Clare och äldsta dottern Isla. De mår tillräckligt bra för att flyga hem till Australien nu.

Mamma Clare och äldsta dottern Isla. De mår tillräckligt bra för att flyga hem till Australien nu.

FOTO: GoFundMe

Blev ordentligt tillknycklad

För Dave gick det sämre. Han hade fastnat i snöslungan och fick ligga i en timme innan räddningspersonalen kunde få ut honom. Han var dessutom vid medvetande hela tiden, vilket måste ha varit en fruktansvärd upplevelse.

Han transporterades till staden Reno i Nevada. Där tvingades han till dubbla amputationer. En över knät på vänstra benet och en precis under knät på högra benet. Han fick också behandling för sina många sår och frakturer. De senaste tre veckorna har han genomgått tio operationer, och fler är att vänta.

Dave har fortfarande kvar sin mörka humor och sylvassa kvickhet. Han har visat sådan styrka och envishet som man knappt kan förstå”, skriver hans vän Tsen Bogan som varit med och startat en GoFunMe-insamling till Dave och familjen.

Pappa Dave och Isla som sitter i rullstol. De har varit på sjukhus nu i flera veckor.

Pappa Dave och Isla som sitter i rullstol. De har varit på sjukhus nu i flera veckor.

FOTO: GoFundMe

”Hon är så stark och modig”

Snart ska familjen flyga hem till Australien igen. Där kommer Daves medicinska resa att fortsätta, och det kommer att ta ett bra tag. Dottern Isla har också opererats flera gånger, men det finns förhoppningar om att hon kommer bli fullt återställd i framtiden.

Hon sitter fortfarande i sin rullstol men det ser ut som att hon sakta men säkert återgår till sitt gamla jag. Hon ler mer och orkar ta plats. Hon är en så stark och modig tjej”, skriver Bogan.

En del av pengarna som doneras till Daves GoFundMe-kassa kommer gå till att renovera familjens hus i Australien så att det blir bättre anpassat till honom. Det handlar om nya möbler, hushållsredskap och någon form av biljustering så att han kan köra framöver.

FOTO: GoFundMe

FRÅN FÖRSTASIDAN