Slår tillbaka mot Maja Dahlqvist efter stjärnans utspel: ”Arrogant”

Maja Dahlqvist.

Efter att Therese Johaug nu meddelat att hon avslutar karriären så kommer svenska Maja Dahlqvist med ett självsäkert uttalande.
Hon tror att Sverige kommer dominera kommande år – något den norska längdchefen nu reagerar på.
– Då är hon arrogant, säger han till Dagbladet.
0:34

Efter reklamen: Skidåkare räddar livet på kvinna som är fast under snön

(0:34)

Det har varit en bra skidsäsong för de svenska damerna. Sverige har till och med varit överlägsna i sprint där exempelvis Maja Dahlqvist, 27, har vunnit hela sprintcupen och Jonna Sundling, 27, tagit OS-guld.

Detta trots att Jonna Sundling missade starten av säsongen då hon olyckligt nog skadade sig i premiären. Men lagom till OS i Peking var hon tillbaka och succén var ett faktum. Hon tog både guld, silver och brons i OS. Och inte nog med det. 27-åringen slutade inte att imponera utan kom också på en fjärdeplats i damernas 3 mil. En distans som sprintern Jonna Sundling inte alls är van vid att köra.

Maja Dahlqvists plötsliga pik mot Norge

Förutom att Sverige har varit överlägsna i sprinten så har man också flera unga åkare inom distanslopp, så som Frida Karlsson, 22, och Ebba Andersson, 24. Man kan tycka att det är som upplagt för att de svenska damerna kommer att dominera sporten i år framöver.

Speciellt nu är den norska skidstjärnan Therese Johaug, 33, avslöjat att hon lägger ner karriären efter att hon i princip vunnit allt man kan vinna. I stället ska hon fokusera på familjen och kanske försöka att bli mamma.

Maja Dahlqvist menar att Sverige nu har väldigt goda chanser nu är norskan kastat in handduken.

– Vi har ett så starkt lag och så många bra åkare att vi alltid har någon som är i form på tävling. Det finns alltid någon att jaga på träningen och listan med bra åkare är lång, säger hon till Dagbladet och fortsätter:

– Jag vet inte vem som kommer att slå oss. Det kan vara så att någon slår till och blir superbra väldigt snabbt, och sedan får med sig de andra i laget, man vet aldrig.

Rullskidor fungerar INTE på grus

Se klippet här!

Norges hårda svar – efter svenskans utspel

Det kaxiga och självsäkra uttalandet fick den norska längdchefen Espen Bjervig att reagera starkt.

– Då är hon arrogant, säger han till tidningen.

Samtidigt hyllar han det svenska laget men tillägger att han inte tror att Norge kommer att påverkas så mycket av att Therese Johaug avslutar karriären.

– Svenskarna har många duktiga tjejer, men vi har också många talanger. Vi måste bara fokusera på att utvecklas ytterligare, och inte tro att världen kommer att förändras inom loppet av ett år. Det här är ett långsiktigt arbete, men jag är övertygad om att det här kommer att gå väldigt smidigt, säger han.

LÄS OCKSÅ: Petter Northug plötsliga känga till Frida Karlsson: ”Väldigt svårt”

LÄS OCKSÅ: Frida Karlsson försvaras av kärleken – efter hånet från Therese Johaug

FOTO: Karin Törnblom/TT/Heiko Junge

SENASTE NYTT!