Skuldbluffen i Lyxfällan – Magnus miljonmiss avslöjad

Magnus och Magnus Hedberg

Magnus ekonomi är så kaosartad att han inte har råd med el.
Nu tvingas han till drastiska åtgärder för att komma på fötter.
– Jag blir bara beklämd, hur kan man ta det så här långt? säger programledaren Magnus Hedberg i Lyxfällan.
1:10

Efter reklamen: Här händer det otänkbara i Lyxfällan – räknat fel på drygt 1 miljon kronor

(1:10)

Magnus från Norrköping har haft problem med ekonomin så länge han kan minnas. Efter separationen från sin fru, har fembarnspappan sett att den redan så dåliga ekonomin blivit ännu sämre.

Det som många tar för givet kan Magnus inte längre betala. Elen har stängts av i hemmet och han tvingas vandra runt i en mörk och kall villa. Nu är han rädd att barnen ska växa upp utan någon pappa, då hans ekonomi gör att han inte kan umgås med dem.

– Jag har en önskan att de ska kunna komma hit, ta frukt och grönt, frukost, middag, kvällsmat från kylen och se på tv. Ja, fungera som en vanlig familj, säger Magnus i Lyxfällan.

Magnus från Norrköping

Magnus från Norrköping bor i ett hus utan el. Han har fem barn men bor ensam i sin villa och är orolig att den dåliga ekonomin ska göra att barnen växer upp utan någon pappa.

TV3

”Jag vågar knappt ställa fler frågor”

I Magnus fall råder total förvirring. Han vet inte riktigt var skuldberget börjar eller slutar, vad det är som runnit ifrån så rejält att han i dag har skulder och lån till bostadsrättsföreningen, inkassobolag, kreditbolag, banker och hela 35 ärenden hos kronofogden.

Mitt i allt detta har han också en löneutmätning som dras från hans konto varje månad. Efter flera år av resor, onödig konsumtion, spelande och motorcykelhobby har verkligheten hunnit ikapp Magnus.

– Det här är en ända stor ekonomisk soppa. Ju mer Magnus berättar om de här skulderna, och hur de uppkommit, blir det bara mer och mer invecklat. Jag vågar knappt ställa fler frågor för det här slutar aldrig, säger programledaren Magnus Hedberg.

Magnus Hedberg

Programledaren Magnus Hedberg säger att Magnus ekonomiska situation är en sådan soppa att han knappt vågar ställa några fler frågor.

TV3
Magdalenas ilska efter upptäckten i Lyxfällan: ”Du skämtar!?”

Programledar-Magnus chock: ”Beklämd”

Magnus från Norrköping går back 10 500 kronor varje månad. I flera år har han levt med kostnader som han inte kan hantera och enligt sina egna beräkningar har han en total skuld på 1,9 miljoner kronor.

– Jag blir bara beklämd, hur kan man ta det så här långt? Har du ingen som helst självbevarelsedrift eller överlevnadsinstinkt som säger ”nä, nu får det banne mig vara nog. Kom igen, Magnus”, säger programledar-Magnus.

Magnus från Norrköping

Programledar-Magnus undrar hur Magnus kunnat låta den ekonomiska kollapsen gå så långt.

TV3

FÅ SVERIGES HETASTE NÖJESNYHETER FÖRST: Ladda ned nya Hänt-appen här!

Magnus miljonmiss – skuldbluffen avslöjad

Men det finns också fördelar med att inte ha koll på sin ekonomi. Magnus har råkat räkna fel och har egentligen inte en skuld på 1,9 miljoner, vilket visar sig när andra programledaren Magdalena Kowalczyk, 43, går igenom hans räkningar.

– Magnus har ju räknat dubbelt. Det är samma ärenden som han räknat två gånger. Det är alltså en miljon och 26 tusen ni jobbar med, säger hon i ett samtal med programledar-Magnus.

– Det här är ju naturligtvis ett superbesked och jag hoppas att Magnus är överlycklig över det, säger programledar-Magnus.

Lyxfällan sänds tisdag 20.00 på Viaplay, Viafree och TV3.

Magdalena Kowalczyk

Magdalena Kowalczyk ringer till programledar-Magnus och säger att Magnus från Norrköping räknat fel: ”Magnus har ju räknat dubbel”, säger hon.

TV3

LÄS OCKSÅ: Emma i Lyxfällan vägrar skriva under: Jag kan inte

LÄS OCKSÅ: Ensamstående Eva från Hjo måste avbryta inspelningen

Foto: TV3

SENASTE NYTT!